Gå til hovedindhold

Høringssvar

Med sparekniven for struben: Bevar Bora Bora og Ej blot til lyst på Aarhus Teater

Så er der igen tændt op for det helt store spare-show i Aarhus Kommune - og det kommer næppe som nogen overraskelse, at det er kulturen der står for skud.

Danmarks dygtigste danseteater Bora Bora og Aarhus Teaters ‘Ej blot til lyst’ - et projekt skabt for at forbedre unges trivsel og læring gennem teater - står med sparekniven for struben.

Men hvad er det så egentlig I vil spare på, tage væk og fjerne fra jordens overflade ELLER ligeså slemt, rykke rundt på som brikker i et puslespil, der slet ikke passer sammen - som det vil være, hvis Bora Bora skal flyttes til Teater Katapults lokaler på Godsbanen?

Jeg tænker at I allerede er klar over det, men hvis ikke:
Kulturens opgave er meget større end og rækker ud over underholdning.

Det er bevist gang på gang at kommunerne selv bruger kulturen som middel til at løfte velfærdsopgaver og her er Aarhus Kommune ingen undtagelse. Sundhed, uddannelse, integration og trivsel er bare nogle af de områder, hvor teater, musik og dans dokumenteret har en positiv indflydelse.
I Aarhus Kommune er I så privilegerede ikke bare at have ét teater, men mange, der bidrager til dette. Bora Bora, Opgang2, Aarhus Teater, Teater Katapult og Teatret Filuren.

Jeg håber virkelig, for fremtiden - for vores børns skyld - at kulturen vil blive opprioriteret med den vigtighed som er berettiget. Det er i forvejen en hård og sej kamp at drive scenekunst-forretning, så skulle vi ikke lade være med at tage noget væk, som om og om igen har vist at have ret til sine (ret beskedne) krav på ordentlige omgivelser eller blot at eksistere?
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Sine Thomsen

Indsendt

24/11/2022 12:23

Sagsnummer

HS5810825

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44