Gå til hovedindhold

Høringssvar

Alle penge sparet på scenekunsten er mangefold tabt på økonomi og sjæl.

Det er med den største bekymring, jeg læser Aarhus Kommune Sparekatalog for Kultur og Borgerservice.
Det er som om, at man med et snuptag uden tanke for handling, kvæler et erhverv, der i forvejen er presset på økonomien. Når jeg hører om den dokumenterede værdi både Bora Bora og Katapult giver Aarhus Kommune tilbage i form af kroner og merværdi, bliver jeg fuldstændig uforstående overfor de kroner, I vil spare her. For kommunen er støttekronerne peanuts, men for scenekunsterhvervet skaber alle disse kroner en værdi, der kommer et erhverv – og dermed også Aarhus kommunes borgere, mange fold tilbage.

Min egen karriere, som danser, startede på blandt andet Brobjergskolen, dengang MBT-teatret. Derfor kender jeg indgående til lokalerne på Bora Bora. Efter endt danseuddannelse i udlandet, vendte jeg tilbage til Aarhus, fordi Aarhus havde et dansemiljø at vende tilbage til. Men årtiers lange udvikling af Bora Bora ser ud til, at gå i opløsning, hvis I tvinger Bora Bora til, at flytte i Katapults lokaler. Katapults lokaler er slet ikke egnede til dans i den kaliber, Bora Bora leverer på nuværende. Derudover vil det koste mange penge, at omdanne lokalerne til dans. Men lokalerne vil stadig være fattige på plads og dermed kan Bora Bora ikke opretholde den værdi, de beriger Aarhus med.

Jeg opfordrer på det kraftigste til, at der ikke spares en krone på kulturlivet i Aarhus. Det virker som om, sparekataloget ikke er gennemtænkt og i det lange løb vil blive en meget dyr fornøjelse. Jeg frygter at Aarhus ikke vil forblive en attraktiv by, fordi mangfoldigheden kvæles mere, hvis dette sparekatalog gennemføres.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Pi Maja Jacobsen

Indsendt

24/11/2022 20:35

Sagsnummer

HS7425375

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44