Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bora Bora og Katapult – to store tab i ét smæk

Bora Bora er en vigtig og vital del af det lokale samt nationale miljø for dans- og koreografi, med stærke tråde der også rækker ud og trækker ind i/fra det internationale miljø. Især på et nationalt plan spiller Bora Bora en vigtig rolle for de frie koreografer, kompagnier og kollektiver, der ellers står med meget lidt opbakning i Danmark.
Bora Bora har nært et tæt forhold til kunstnere så vel som publikum, der har været med til at skabe et ståsted for nysgerrighed, udforskning og udvikling. Det at Bora Bora haft tilgang til de lokaler de har i dag, har skabt rum for mange forskellige type forestillinger og (danse)kunstnere, for store som små oplevelser, i det at de har kunnet husere også de større produktioner. Hvad sker der med danse-/scenekunsten og dets miljø hvis det kun er de små rum der udstiller den?
Det ville være et stort tab hvis Bora Bora ophører med at fungere som det gør i dag – det har taget tid at oparbejde det som er der i dag. Hvis de flytter skal de til at bruge kræfter på at omformulere og finde andre løsninger – kræfter der bedre kan bruges på at støtte det frie dans-/scenekunstmiljø.
Og det at den foreslåede forandring ville gennemføres på bekostning af en anden vigtig scene for det frie felt – Katapult – er en skam. To store tab i ét smæk, der ville skabe store konsekvenser får de allerede udsatte kunstnere – og ikke mindst for publikum!

/ Andrea Deres og Carolina Bäckman
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Andrea Deres

Indsendt

24/11/2022 21:33

Sagsnummer

HS7553046

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44