Gå til hovedindhold

Høringssvar

Spareforslag om flytning af Bora Bora

Mit navn er Mette overgaard, jeg er kunstnerisk leder af kompagniet Tiny dancer. Jeg arbejder jeg som danser og koreograf både i eget kompagni, hvor vi producere børne og ungdomsteater og for andre organisationer som Dansehallerne og aaben dans.

Jeg er vokset op i Aarhus og brobjegskolen hvor Bora Bora holder til har betydet alt for min vej ind i dansen. Her har jeg set mine første forestillingen, trænet, stået på scenen og deltaget i forestillinger, event og festivaler.
Bora Bora er et vigtigt hus for dansens bæredygtighed i Danmark og det kræver de rigtige rammer.

Jeg vil jeg på det kraftigste opfordre til ikke at rykke Bora Bora ned på Godsbanen. Lokalerne på godsbanen kan slet ikke rumme det, en institution som Bora Bora i 2022 skal repræsentere.

Bora Bora har en stor betydning for hele dansemiljøet i Danmark, hvor der vises forestillinger af høj kvalitet. Bora Bora har altid haft lokale kunstnere samt internationale gæster i huset, som har bragt stort variation til programmet og givet Aarhus et løft på den nationale dansescene. Bora Bora har med deres residency program formået at tiltrække et stort antal udenlandske koreografer og dansere.

Lokalerne på godsbanen som er præsenteret er simpelhen ikke egnet til dans og det vil være en meget kostelig affære st skulle udbedre det, men samtidigt en nødvendighed for at holde arbejdsvilkår for dansere vedlige. Gulvet på Godsbanen er ikke egnet til dans. Den investering der allerede er blevet lavet på Brobjergskolen i forbindelse med etablering af det eksisterende gulv vil være spildt.

Derudover er det ikke plads på Godsbanen til alle de aktiviteter og faciliteter, Bora Bora i dag rummer. Det krævet en hel del mere plads end det, der findes på godsbanen, og det ville være katastrofalt at skulle skære ned i en ellers velfungerende institution på så mange måder.

Der er ikke mange teatre i Danmark som er helliget dans, og endnu flere er teatre uden eksisterende teater huse, de er teatre som co-producerer med huse som bora bora for at præsentere deres arbejde. Derfor er det så vigtigt at bibeholde Bora Bora på deres nuværende beliggenhed eller et andet og mere passende sted, såfremt institutionen skal flyttes.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Mette overgaard

Indsendt

24/11/2022 22:40

Sagsnummer

HS5583927

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44