Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar støtten til Teater Katapult

Kære Aarhus Kommune,

hvor ville det være et stort tab, hvis I fratager Teater Katapult - herunder også Katapult Akademiet - deres støtte og de facto lukker teatret.

På Testrup Højskole er vi både brugere af og samarbejdspartnere med Teater Katapult.
Vi benytter teatret hver sæson, når vi skal se forestillinger med vores teaterlinje og hele højskolen, som tæller 134 mennesker. Teater Katapult har et repetoire, som er mangfoldigt og vedkommende - også for unge! Det er et dejligt uprætentiøst teater at komme på, hvor medarbejdere og ledelse agerer i øjenhøjde, hvor der ofte kan arrangeres artist-talks efter en forestilling - det tiltaler vores målgruppe i særlig høj grad, at føle sig velkomne på den måde og oveni købet føle sig inddraget i den professionelle scenekunst.

Vores samarbejde har de seneste år (udover at se forestillinger fra teatrets repetoire) været helt fantastisk med Katapult Akademiet! Den platform for udvikling af ny dramatik i dialog med omverdenen er aldrig set før i Aarhus (og jeg har heller ikke set det i KBH fx) på så ambitiøs og højt niveau!
På Testrup Højskole har vi haft stor glæde af både at invitere dramatikere in progress ud på vores skole til readings og udviklende workshop-arbejde med vores elever samt at tage på teatret og opleve ny dramatik og efterbehandling af det materiale, vores elever selv, har været med til at skabe på omtalte workshops. Det er et så givende samarbejde for begge parter, og en uvurderlig måde at inddrage unge og få dem til at interessere sig for scenekunst!
Katapult Akademiet er drevet af åbenhed, nysgerrighed, entusiasme, mod og høj faglighed, og det ville være en fatal fejl at lukke ned for den nytænkende guldgrube af en platform for ny scenekunst - og herunder deres evne til at række ud efter de unge og invitere dem ind og gøre dem til gyldige kulturelle medborgere.
Derudover nyder tidligere elever fra højskolen og mange andre unge så meget godt af Quonga-netværket og den festival for vækstlagsteater, som finder sted i dette regi på Teater Katapult. Intet andet teater i Aarhus rækker ud efter vækstlaget og det semi-professionelle miljø, som Teater Katapult gør, og det er så vigtigt at det findes i Danmarks næststørste by.
Hvor skal fremtidens kulturelle iværksættere indenfor scenekunst så gå hen? Statens Teaterskoler er for de få - og vi har brug for større mangfoldighed i udtryk end der kommer blot fra disse skoler. Det utøjlede, afprøvende, nysgerrige, glædesfyldte og anderledes - morgendagens professionelle; de har en platform på Teater Katapult og på Katapult Akademiet, som jeg sådan håber, I forstår og af den grund vil gøre alt for at lade overleve. Hermed min store appel.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Helle Sikjær Axø

Indsendt

24/11/2022 23:14

Sagsnummer

HS9349258

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44