Gå til hovedindhold

Høringssvar

Lukning af klubberne for unge

Lukning af velfungerende klubtilbud for unge vil være katastrofalt for mange udskolingselever. Jeg mener også, at det er en forkert prioritering nu og her, samt en beslutning der på den lange bane vil give bagslag.

På nuværende tidspunkt drives 17 klubber for ca.12 mio. årligt. Jeg mener, at det er billigt, for diklubberne giver de unge i 7.-9. Klasse et sted at mødes med vennerne og ikke mindst med voksne de kan spejle sig i, som ikke er deres forældre eller familie, For en del af de unge der kommer i klubberne om aftenen, er alternativet at hænge rundt omkring på gader, legepladser mm. med de risikofaktorer det ofte over tid kan afstedkomme. For at kunne give de unge den rette balance af medspil og modspil, er det simpelthen afgørende at der er et sted vi ved de kommer, og det er klubberne. Denne erfaring har jeg fra mit mangeårige arbejde som SSP medarbejder.
Aftenklubtilbuddet tættest på mig har over 90% af eleverne på årgangene meldt ind, og klubben bruges flittigt. Det er langt fra alle 90 % der finder lokale idrætstilbud attraktive og derfor er det mangfoldige fællesskab de unge oplever i klubberne en nødvendighed - bevar klubberne!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Ulrik Marcussen

Indsendt

24/11/2022 23:30

Sagsnummer

HS5301642

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H521

Kontakt

Alice Johnsen

Mail: aljo@aarhus.dk 

Telefonnummer: 30 91 35 44