Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Børn og Unge

Lukning af Skovbørnehaven Nørrestenbro

Som vuggestuepædagog i Aarhus bekymrer det mig, at Skovbørnehaven Nørrestenbro står overfor en mulig lukning. Min erfaring som vuggestuepædagog i Aarhus er, at langt størstedelen af forældrene til de børn, der skal starte i børnehave i Aarhus (og altså ikke flytter ud af byen for at komme i hus med have), vælger børnehave ud fra naturprofilen. Og størstedelen af de børn jeg har sendt videre, er sendt videre til netop Nørrestenbro. Jeg ved at forældrene har valgt Nørrestenbro netop pga. skovbørnehaven! Jeg støder indimellem på forældre til de børn der går, eller har gået, i skovbørnehaven. Alle beretter om, hvor glade de er for stedet, og hvor stor en udvikling deres børn har været igennem. Det stemmer helt overens med, at forskning viser, at natur og udeliv øger børns trivsel og udvikling. Dertil kommer den pædagogiske faglighed af høj kvalitet, skabt af pædagoger der brænder for deres arbejde i naturens rammer.
Min erfaring fra kollegaer indenfor skoleområdet, er også, at de børn der kommer fra skovbørnehaver er langt mere robuste og skoleparate end jævnaldrende fra almindelige børnehaver.
Ligeledes undrer det mig, at Aarhus Kommune vil være en grøn kommune, men at man vælger at spare på områder som natur- og skovbørnehave samt natursamarbejdet. Børn i storbyen har brug for at opleve naturen tæt på.

Tidligere vuggestuepædagog i Midtbyens Dagtilbud.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Sabina Sørensen

Indsendt

07/11/2022 21:52

Sagsnummer

HS1297366

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78