Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Børn og Unge

Fusion af Giberhytten og Mariendal samt lukning af naturbørnehaver i Aarhus C.

Besparelser og lukning af naturbørnehaver, kommer til at koste på den lange bane og det bekymrer os. Det er børnene, som kommer til at betale prisen. Det tør vi godt udtale os om, som ansatte i Giberhytten, da vi hverdag oplever børnenes glæder ved og med naturen.
Det er vigtigt, at vi lærer vores børn at passe på naturen samt se alle de mange glæder den giver. Naturen er ikke noget vi bare skal tale om, men noget der skal opleves og sanses. Der er brugt rigtig mange penge på forskning omkring børn og natur samt hvilken positiv indvirkning naturen har på mennesker. Børn som opholder sig i naturen, bliver sundere og stærkere og har færre sygedag, hvilket betyder, at forældrene ikke må forsømme fra deres arbejde, det er jo en sidegevinst. Der er også studier, der viser at ophold i naturen kan betyde bedre koncentration og opmærksomhed hos børn. Disse kompetencer, er en nødvendighed, når børnene skal begynde i skole, da de skal fungere på få kvadratmeter med mere støj og mindre frisk luft.
Så tænk lige over det igen, før dette spareforslag bliver godkendt. Det er børnenes fremtid vi skal tænke på. Tænk at Aarhus kommune ikke har større visioner om børns fremtid, end at lukke naturbørnehaver for byens børn.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Connie Schou

Indsendt

09/11/2022 13:17

Sagsnummer

HS2863065

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78