Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar Nørrestenbros Skovbørnehave

For et års tid siden blevet der lavet en indstilling til byrådet om, at købe det stykke af Lisbjergskoven hvor Nørrestenbros skovbørnehave holder til. Jeg var på daværende tidspunkt pædagogisk leder i Nørrestenbro, og jeg håbede, at Aarhus kommune med køb af dette stykke skov lavede en klog og langsigtede investering både i en lang række børneliv, men også i pædagogikken og mangfoldigheden generelt indenfor de Aarhusianske daginstitutionen.

Jeg kan se, der er en lang række høringssvar fra forældre der værdsætter Nørrestenbros skovbørnehave. Dette er med god grund!

Der har i den netop overståede valgkamp været et fokus på børn og unges mistrivsel. Det er min faglige overbevisning, at Nørrestenbros Skovbørnehave i høj grad er med til at forebygge denne mistrivsel.

Vi vil løbende støde på børn, som ikke trives i de institionelle rammer, som er i hovedparten af vores daginstitutioner Her er det vigtigt, at vi har forskellige tilbud, som ikke gør børnene forkerte, men at vi finder de rigtige rammer til dem.

Udover at skovbørnene får et fantastisk kendskab til naturen, så kan skovens rammer bidrage med noget ganske særligt som rammer for det pædagogiske arbejde.

Børnene i Skoven har en struktureret dag, hvor der er nogle tydelige rammer med busafgang, madlavning, opvask mm. som altid foregår i et fællesskab mellem børn og voksne. Samtidig er det en forholdsvis uforstyrret og meget sammenhængende dag, hvor der ikke er medarbejdere der går fra til pause, møder eller går tidligt.

I uderummet er der højt til loftet, der er ikke så mange begrænsinger, den motoriske udvikling behøver ikke iscenesættes, da børnene er meget i bevægelse, og bruger den skrænt der er en rutsjebane om sommeren til en kælkebakke om vinteren.
De børn der er særlig sensitive, lydfølsomme, let afledelige mm. bliver i høj grad tilgodeset ved at være i skoven, da skovens uderum giver en helt anden ro.
For de meget fysisk aktive børn, giver det også en oplevelse af trivsel et sted, hvor de ikke bliver begrænset, af at skulle dæmpe sig og vise hensyn.

Udover de fantastiske udviklingsmuligheder som skoven giver børnene, så finder jeg det ligeledes særdeles vigtigt, at vi bevarer skovbørnehaverne i Aarhus i forhold til et bredere pædagogisk perspektiv. Nørrestenbro er en uddannelsesinstitution, der er rigtig mange pædagogstuderende i praktik, eller som laver deres feltstudier i forbindelse med bachelorprojekt el. i Skoven.
Den erfaring som de studerende får med fra Skovbørnehaven, er så mega vigtig for pædagogikken. Da de her erfarer hvad naturen som læringsrum og som pædagogisk ramme kan betyde for børnenes trivsel og udvikling.

Så kære beslutningstagere, jeg håber I vil bevare Nørrestenbros Skovbørnehave og investere i børnenes trivsel og udvikling, dagtilbuddens mangfoldige tilbud, samt vores kommende pædagoger.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jane Wulff Schneider

Indsendt

09/11/2022 14:18

Sagsnummer

HS7543491

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78