Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar ‘Skoven’ som en del af Nørrestenbro

Høringssvar vedr Skoven
Som forælder til et tidligere skovbarn vil jeg udtrykke min store bekymring i fht og modstand mod lukningen af ‘Skoven’ som del af institutionen Nørrestenbro

“Ved du godt, at de vil lukke naturen” sagde min 7årige søn bekymret igår. Han har hørt, at man overvejer at lukke ‘Skoven’.

At blive ‘skovbarn’ var for min søn den bedste del af hans børnehavetid. “I ‘Skoven’ kan man klatre i høje træer og gynge vildt. Det kan man ikke på legepladsen” siger han, når han skal nævne gode minder.
I ‘Skoven’ opleves naturen og årstidernes skiften, der er ‘højt til himlen’, og legen kan udfoldes gennem fantasi og kreativ brug af naturens materialer. Det pædagogiske personale har stor faglighed og visioner og lærer børnene om værdier i naturen, sociale kompetencer og skaber et meget fint fællesskab.

Skoven’ er en helt unik skovbørnehave, fordi den skaber mulighed for ‘et klassisk børnehaveliv’ for de mindre børnehavebørn hjemme i institutionen og samtidig giver de store børn oplevelser med væren i naturen og en robusthed og kropslighed som ikke på samme måde kan skabes på legepladsen eller gennem udflugter. Denne mulighed var en væsenlig del af vores valg af Nørrestenbro, da vi skulle ønske institution til vores søn.

Det er helt essentielt, at der findes institutioner i Aarhus, som skaber muligheder for at børn i byen kan opleve tilknytning til naturen og jeg håber derfor, at man vil bevare ‘Skoven’ som en del af Nørrestenbro.

Lea Wulff Lütken, forælder til tidlige skovbarn
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lea Wulff Lütken

Indsendt

10/11/2022 08:28

Sagsnummer

HS2359417

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78