Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Børn og Unge

Giberhytten

Bevar Giberhytten
Byrådets forslag om at fusionere Giverhytten med Naturbørnehaven Mariendal skaber forringelser i forhold til forældres muligheder for valg af naturbørnehaver. Giberhytten er en unik naturbørnehave med en stærke pædagogiske værdier og en fantastisk beliggenhed. Giberhytten er med til at løse en unik opgave : at tilbyde bybørn en hverdag i naturen.

I forskningsprojektet :
“Betydningen af dagtilbudsarbejde med børn i naturen “ af bla Niels Ejby Ernst blir det tydeligt formuleret :
“Forskningen viser, at pædagogisk arbejde i naturomgivelser er fremmende for børns trivsel, udvikling læring og dannelse. Desværre kommer børn ikke så meget i naturområder med deres familier. Dagtilbud er vigtige for at vende dette til gavn for et godt børneliv.
Forskningen anbefaler, at pædagoger bruger mest mulig tid i grønne omgivelser, og at pædagoger tænker mange af deres arbejdsområder om, så de kan foregå i grønne rammer. Desuden bør alle institutioner overveje, hvordan de får mest mulig natur ind i deres dagligdag”.

Aarhus Kommune - skyd ikke Jer selv i foden. Der er hårdt brug for alle de forskellige naturtilbud til vores børn og unge for at sikre dem en sund udvikling og trivsel.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Dorte Munk Plum

Indsendt

12/11/2022 14:23

Sagsnummer

HS2957314

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78