Gå til hovedindhold

Høringssvar

Spareforslag 2023-2026 Bygningskapacitetstilpasning på dagtilbudsområdet. Sektor: 5.50 Børn og Unge

Som forældre til et barn der tidligere har gået i børnehave i naturbørnehaven Giberhytten er jeg bedrøvet og overrasket over, at det overvejes at nedlægge Giberhytten som en del af dagtilbudsområdet.
Giberhytten har haft en meget stor betydning for mit barn, som aldrig ville have klaret sig i en stordriftsbørnehave, som Mariendal naturbørnehave er, og som det foreslås, at Giberhytten skal slås sammen med.
Selve fænomenet naturbørnehave er en fantastisk institution, som giver deres børn en fantastisk start, hvor de lærer at leve i og med naturen. De får en anden respekt for naturen, og samtidigt giver de muligheder, en naturbørnehave har, en meget bedre motorik og på mange måde et forspring i forhold til "almindelige" børnehaver. Dette gælder for både små og store naturbørnehaver.
De helt store fordele, som en lille naturbørnehave som Giberhytten giver i forhold til de store naturbørnehaver som Mariendal, er, at også børn, der ikke trives i stordriftsbørnehaver med store mængder uro og mere usikkerhed, også får en mulighed for at trives og være glade i deres hverdag (hvilket faktisk har en enorm betydning både for barnet, men også for forældrene og deres præstation i hverdagen). Desuden vil et lille miljø alt andet lige i højere grad forhindre mobning, da problemet hurtigere vil blive opdaget og dermed taget hånd om.
Giberhytten i sig selv er et helt fantastisk miljø, hvor mit barn i høj grad følte sig set, og hvor der i meget udpræget grad var fokus på og overskud til læring igennem leg. Dermed fik mit barn en fantastisk start på den læring, som jo helst skal fortsatte op igennem hele livet.
Jeg vil derfor på det kraftigste protestere mod lukningen af Giberhytten
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Marianne Høyem Andreasen

Indsendt

13/11/2022 14:25

Sagsnummer

HS8874535

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78