Gå til hovedindhold

Høringssvar

Forslag 3

Jeg undrer mig meget over, at der laves et sparekatalog med forslag, som kun indeholder den økonomiske ramme, som der skal findes besparelser på. Det er et nettokatalog, og derfor må jeg pege på ikke nævnte områder.

Jeg er bekymret for lukning af naturbørnehaver. Der skrives, at søgningen pt er lav. For et år siden var det nærmest umuligt at få vores søn indskrevet i Mariendal. Det virker til, at der generelt er få børnehavebørn i midtbyen.
Vores bekymring går på, at vi som kommune har et kæmpe ansvar for at lære børnene om naturens glæder og begrænsninger fra start. Vores klima skriger efter små borgere og deres forældre, som vil passe på naturen.

I naturen kan børnene opleve naturen, udfordres motorisk hele tiden og ikke kun i planlagte lege i multisale.
I naturen kan børnene se og føle på nogle af alle de ord, begreber og fænomener, som de skal bruge videre i deres liv. De kan lære om tingene “hands on” - ikke lære om kviste, sten, svampe, årstider i bøger men mærke+se, hvordan naturen skifter - nøjagtige som de i fællesskabe synger om.

Mariendal kan sagtens rumme flere børn, men vi er bekymret for rammerne på opsamlingstedet. Så lad den ekstra plads gå til endnu flere børn, som kan lære om naturen fra start!

Jeg vil gerne pege på, at man kigger på besparelser i alle de centrale indsatser, som dagstilbuddene SKAL deltage i. I gennem godt 11 år har jeg haft børn i dagtilbud, og vi har mødt kompetente pædagoger, som brænder for at skabe en god, tryg og tilpas udfordrende hverdag for børnene. De udvikler deres praksis hele tiden, og ikke grundet SLF eller andre topstyret indsatser. Så find besparelserne der!
Mange hilsner fra Helene
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Helene Skipper Espelund

Indsendt

14/11/2022 21:34

Sagsnummer

HS3001399

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78