Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar Giberhytten!

Det er med stor sorg, bekymring og frustration, at vi som forældre til et barn, der for nyligt er startet i Giberhytten erfarer, at der stilles spareforslag om lukning af Giberhytten via fusion med Mariendal.

Skovbørnehaven Giberhytten er et dejligt lille sted - en simpel hytte uden de store dikkedarer omkranset af mark og skov. Der er en sandkasse med ly for regnen, en gynge i et træ og en overdækket bålplads, hvor der laves mad. Og så er der plads – til at være sammen og til at være sig selv.

For vores datter er plads, overskuelighed – i både rammer og antal børn - og tydelige, faste voksne der ikke møder ind og ud i løbet af dagen, men kører med samme bus som børnene frem og tilbage, af afgørende betydning for hendes trivsel. Skovens ro giver et særligt rum til fordybelse, men også plads til en mere ubegrænset fysisk udfoldelse, som hun både har behov for og stor fornøjelse af. Hun får naturen helt ind under huden og neglene, hun sanser og føler og mærker med hele sin krop, hvad naturen kan, og hvad hun kan. Hun kommer hjem, smurt ind i mudder og sneglesnask fra top til tå, fordi hun har pillet og rørt og leget og lært. I Giberhytten oplever hun en struktureret hverdag med tydelige rammer og planer og øje for det enkelte barn. Hun oplever en hverdag i naturen med lys og luft - hun tegner, tænder bål, laver mad og finder snegle. Og hun har bevaret sit tilhørsforhold til Langenæsstien 6b, hvor hun gik i vuggestue, og hvor lillebror nu også går i vuggestue.

At lukke Giberhytten vil være et tab ikke kun for vores familie og vores datter i særdeleshed, men også for Langenæsstien 6B, hvor de øvrige børnegrupper herunder vuggestuens store børn ugentligt kommer på besøg. Mange børn vil blive berørt af en eventuel lukning og miste tilknytning til og læring fra naturen, og vores lillebror ville også gå glip af at lære dette særlige sted at kende, som han allerede er skrevet op til.

Så derfor, lad det ikke ske! Bevar Giberhytten og bevar mangfoldigheden i byens dagtilbud, så vi rummer alle børn og behov.

Mvh Mark Aabille og Jane Nørup Jørgensen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jane Nørup Jørgensen

Indsendt

15/11/2022 10:31

Sagsnummer

HS4620264

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78