Gå til hovedindhold

Høringssvar

Skoletjenesten i Aarhus Billed- og Medieskolen

Hvert år kommer 1200 af kommunens børn og unge i direkte berøring med skoletjenesten på Aarhus Billed- og Medieskole.

Folkeskolerne er pressede - hver dag er der adskillige af krav der skal leves op til. Derfor er det også helt afgørende, at kommunen tilbyder vores børn og unge en række åndehuller. Det er her, hvor hverdagen skiller sig bare en anelse ud, at der pludselig kan opstå magiske øjeblikke. Når en skoleklasse ankommer på Aarhus Billed- og Medieskole er det på neutral grund. Her er der plads til at opdage potentialer, som hverken eleverne selv eller deres lærer var klar over, at de besad. De bliver mødt med en kunstnerisk professionalisme, samt en taktil og sanselig tilgang til læring, hvor det for en gang skyld ikke handler om at være resultatorienteret, men om den kunstneriske proces.

Vi giver børnene succesoplevelser, som de kan tage med hjem - som ikke kun er et åndehul nu og her, men som er en gave til børnenes selvopfattelse og selvværd. Det er et frø, som vi er med til at plante - både i eleven, men i ligeså høj grad i læreren og i klassen.

Med vores skoletjenesteforløb er det ikke kun børn og unge fra ressourcestærke hjem der bliver præsenteret for vores kommunale kunstneriske tilbud, men børn og unge fra alle samfundslag. Det ville være så uendeligt ærgerligt at fjerne dette samarbejde, som vi har brugt årevis på at bygge op - et samarbejde der er en vigtig brik i en større fødekæde, som giver kulturen og i særdeleshed vores børn og unge plads til at vokse og blomstre.

Mvh. Marie Erner Duedahl, underviser på Aarhus Billed- og Medieskole
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Marie Erner Duedahl

Indsendt

15/11/2022 12:19

Sagsnummer

HS8629204

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78