Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Børn og Unge

Ophør af tilskud til konkrete samarbejder med kulturinstitutioner og tilskud til konkrete events

Med spareforslagene på børnekulturområdet er Aarhus Kommune godt i gang med at berøve skoleelever dét, der kan gøre en forskel for livet - nemlig mødet med kommunens kulturinstitutioner.

Kultur giver udsyn, inspirerer til kreativitet, skaber fællesskab og samtaler - og viser os at der er andre måder at gøre tingene på...At ville fratage skoleelevers mulighed for bl.a at følge gratis forløb på Billed- og Medieskolen eller se teater hos Opgang2 - det er en tilbagegang for det gode børneliv. Og den inspiration, som folkeskolelærere fx kan hente hos Aarhus Teaters læringsforløb, er virkelig værdifuld for den efterfølgende undervisning ude i skolerne.

At ville stoppe tilskuddet til events for skoleelever, fx Edison (Opfinderkonkurrence) og til Big Bang (Naturfagskonkurrence) er trist. I sparekataloget står der: "De nævnte events understøtter blandt andet folkeskolens formål omkring arbejdet med fordybelse og virkelyst samt skolens arbejde med entreprenørskab, innovation og elevinddragelse, men har ikke en læringsmæssig nødvendighed set i forhold til skolens arbejde med fagmålene". Jeg har aldrig læst et argument, der så tydeligt modsiges af sig selv. Fordybelse, virkelyst, entreprenørskab, elevinddragelse og innovation - vil vi ikke gerne give dette til vores børn i Aarhus Kommune?

Børns møde med kultur - og turen ud af skolen - har en værdi, der bør værnes om.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Katrine Sidenius

Indsendt

16/11/2022 00:31

Sagsnummer

HS6877178

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78