Gå til hovedindhold

Høringssvar

ATL - Aarhus Teater Læring

Jeg er lærer ved Holme Skole og er pt. en del af projektet Ej blot til lyst.
Jeg er utrolig ked af at høre, at ATL står til at skulle lukke. ATL har udviklet et fantastisk produkt i form af efteruddannelse af lærere i brug af drama i undervisningen og det gør helt ondt på mig, hvis de kompetencer, som ATL formidler, ikke kan fortsætte med at blive sat i spil.
Projektet har fokus på at opkvalificere særligt dansklærere, men jeg oplever, at de kompetencer man erhverver sig som deltager, når langt længere ud i at skabe variation i min undervisning.
Børnene har brug for variation i undervisningen og de har brug oplevelser, som det er at komme en tur i teatret, lære det særlige sprog og de begreber, der hører til her, og ikke mindst få besøg af nogle kempetente voksne, der giver dem en oplevelse, som er her og nu og ikke kommer fra hverken fagportal eller skærm. De har brug for, at jeg udvikler mig og kan fortsætte denne linje.
Jeg oplever, at børn, der sidder og gemmer sig, når de skal udtrykke sig sprogligt, pludselig står på scenen og har en helt anden fornemmelse af sig selv og viser os andre, at der er mange måder at tilgå tingene på. I Aarhus er vi heldige, at vi kan tilbyde sådanne oplevelser, og er med til, at jeg er stolt af, at vores kommune har disse tilbud til både os, som undervisere og til børnene. Holme Skole er efterhånden en lille skole og der er meget sjældent økonomisk mulighed for, at man kan blive opkvalificeret inden for sine fag. Det er projekter, som kommunen putter ekstra ressourcer i, der sikrer denne efteruddannelse og det synes jeg, er en meget vigtig pointe.
Bevar dette projekt og de andre teaterprojekter i kommunen, for der er intet, der kan give børnene de samme indsigter i både fag og sig selv som drama og teater kan.
De bedste hilsner
Pernille Gamborg
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Pernille Gamborg

Indsendt

16/11/2022 07:32

Sagsnummer

HS0479717

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78