Gå til hovedindhold
Sparekatalog for Børn og Unge

Lukning af CFL vil være katastrofalt for kommunens elever

Jeg er læringsvejleder på Stensagerskolen , og har gennem årene haft et tæt og frugtbart samarbejde med konsulenterne på CFL, og lånt tonsvis af klassesæt analoge bøger til vores danskundervisning. Den ekspertise vi i fællesskab rummer, er helt uvurdelig ift. vores elevers daglige læring og udvikling som (ud)dannede mennesker.

Efter reformen i 2013 blev der blandt andet pga. tidsmangel indført alt for meget fokus på portalundervisning, men vi erfarer dagligt på skolebiblioteket, at børn elsker analoge bøger, at have dem i hånden, at lave et æseløre, at ligge med dem i sofaen hjemme, at dufte til dem, og få udfoldet det univers, som en bog rummer.

Derfor vil det være en katastrofe, hvis vores elever i undervisningen ikke har så nem adgang til klassesæt til undervisningen, hvis CFL lukker. CFL er så lokalt forankret, at det altid er dem, vi tænker ind i vores planlægning, frem for CFU. Desuden er der et stort antal brugere (regionalt) af CFU, så der vil ikke være tilstrækkelige materialer til rådighed hos dem, som der er ved CFL.

Når vi skal købe nye materialer til skolebiblioteket, bruger vi i høj grad de materialevalgslister, som CFL’s materialeudvalg i forvejen har optimeret og trimmet, så al den dårlige eller ikke lødige litteratur er sorteret fra. Det betyder, at indkøbene er tilpasset elevernes læseniveau, og hvad der rører sig hos eleverne. Desuden vil det rent tidsmæssigt ikke stå mål med, hvad vi har af tid til at skulle sætte os ind i 200 titler på en liste ift. når materialeudvalget har trimmet den ned til fx 40.
Vi har besøgt CFL med flere forskellige udvalg, og vi har lader os inspirere af stedets og dets kompetente medarbejdere. Det er så fedt, at have den mulighed. Og det er ganske gratis for os, i modsætning til, hvis vi skulle køre til Viborg til CFU.

Alle de gratis inspirationskurser på CFL eller ude på skolerne v. en læringskonsulent fra CFL, vi har deltaget på, og vidensdelt med vores kollegaer, er ligeledes uvurderlige.

Der sker så mange ting inden for skoleverdenen og det litterære univers, og det er fantastisk, at læringskonsulenterne har fingeren så meget på pulsen, at vi altid er opdateret med nyt inden for den verden.

De 4 netværksmøder vi har årligt, hvor vi sparrer med andre læringsvejledere i Aarhus, bliver præsenteret for ny viden inden for undervisning, læring og litteratur og “holdes i hånden”, når der sker omkalfatrende ændringer, vil forsvinVi og dermed skal hver enkelt læringsvejleder på skolerne selv finde ud af alle disse ting. Og det ved vi, nok ikke kommer til at ske pga. tidsnød.

Vi kan slet ikke forestille os et læringsvejlederliv uden CFL - CFL er vores DNA.

Bevar Center for læring!!!!!!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Heidi Fisker

Indsendt

16/11/2022 18:59

Sagsnummer

HS0893807

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78