Gå til hovedindhold

Høringssvar

Teaterhuset Filuren

I en tid hvor børn og unge oftere bliver noget man taler om end nogen man taler med, så er Filuren vigtigere end nogensinde før. Foruden den enorme styrke og udvikling, som jeg har set dem give til børn og unge med trivselsvanskeligheder igennem tiden, så skaber de også et rum, hvor langvarige venskaber og fælleskaber blomstrer. De bringer børn og unge sammen på tværs af sociale, økonomiske og faglige klasser, hvilket jeg ganske enkelt ikke erindrer andre kommunale eller lokale tilbud nogensinde har formået. Hvis man overvejer at beskære Filurens arbejde med trivselsindsatsen i folkeskolen, så skyldes det ganske enkelt, at man aldrig har mødt Filuren eller et barn der har deltaget i deres tilbud. For vil man have sine penge til at række langt, så bør man netop investere dem i Filuren, hvor at enhver medarbejder, ligegyldigt sin rolle, altid har hjertet med og giver både tid, fokus og nærvær, som bestemt overstiger det omfang, som deres løn dækker.

Jeg ved, at deres tilbud betyder enormt meget for min lillesøster, der går i folkeskole, og har givet hende nogle værdifulde sociale kompetencer, som hun først kommer til at indse om nogle år. Men vi andre ser dem allerede tydeligt.
Og for mig selv, som første gang mødte dem for 12 år siden, er historien ikke meget anerledes. Filurens tilbud var allerede dengang både stærke og passionsdrevne. Sammen med dem gennemgik jeg en personlig udvikling som betød, at jeg kunne bryde med den sociale arv og opnå et liv på mine egne præmisser, som jeg i dag priser mig lykkelig over.
Dette skyldtes ikke bare tilfældig leg med sokkedukker eller et par velkendte Shakespear-monologer. Det skyldtes friheden og frirummet til at udtrykke sig. Det skyldtes venskaberne og fællesskaberne. Det skyldtes, at de faktisk talte med mig, som en rigtig person. De så mig og anerkendte mig.

Jeg har dyrket mange fritidsinteresser, men aldrig stødt på andre, som havde den specifikke kvalitet. Hverken da jeg gik til fodbold, håndbold, badminton, spejder, rollespil, dans, squash, padeltennis eller løb. Så hvis I oprigtigt ønsker børn og unge det bedste, så ser jeg ikke engang et behov for at sige mere. Hvad jeg har beskrevet her skraber kun overfladen af den værdi, som Filuren skaber.

Lad os støtte den stærke trivselsindsats. Lad os støtte Filuren!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

David Yazdandoust

Indsendt

16/11/2022 23:15

Sagsnummer

HS2625463

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78