Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar Nørrestenbro skovbørnehave

Vi har hørt det MANGE gange fra de skoler, der modtager elever fra skovbørnehaven: Børn, der har gået i skovbørnehave er mere selvkørende end gennemsnittet. De er mindre ressourcekrævende.

De er i højere grad selvhjulpne, de har i højere grad lært, hvad et personligt og kollektivt ansvar betyder for, at en gruppe fungerer, når de ikke er hegnet inde på en 300 kvm. legeplads, men er i en skov, hvor grænserne er noget, man SELV skal forholde sig til.

Det giver en robusthed at skulle krybe i flyverdragten og være udenfor, selv når der er -10 grader. Jeg bryder mig ikke om ordet curlingbørn, men hvis der er en kur mod dét, så er det en skovbørnehave.

I et større perspektiv har de en helt anden forståelse for naturen og dens betydning for os. Så når talen falder på klimaforandringer, så er det ikke et abstrakt emne. Skovbørn har en konkret forståelse for, hvad det gør ved vores natur - og hvorfor det er vigtigt at handle.

Det virker tosset at spare noget væk, der i dén grad letter ressourcetrækket i indskolingen og senere. Og noget som studerende og forskere fra hele Verden kommer for at studere og lære af.

Vi skulle hellere etablere mange flere skovbørnehaver - det giver stærke børn. Og det er en god investering - både menneskeligt og økonomisk.

Vh.
Hannu Vangsgaard
Far til to tidligere og et forhåbentligt fremtidigt skovbarn
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Hannu Vangsgaard

Indsendt

17/11/2022 08:40

Sagsnummer

HS3706702

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78