Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Børn og Unge

Lukning af Center for læring

Jeg arbejder som PLC-medarbejder og ved, at mine kolleger benytter CFL hver eneste uge hele året rundt. Vi modtager ugentligt mellem 2-8 kasser med bøger som bliver brugt i undervisningen og i vores læsebånd hver eneste dag.
Hvis I lukker for CFL og alt det gode som hører dertil, så vil det være en katastrofe for alle elever på Århus skolerne, men også for læseresultaterne fremadrettet. Børns læselyst afhænger af fysiske bøger og ALT for meget vil gå tabt, hvis CFL lukker.
Det er et tåbeligt sted at ville spare og jeg håber inderligt, at nogen i byrådet kan se det samme og stadig vil være villig til at investere i vores fælles fremtid - nemlig børnene.
Hver gang jeg skal købe nye materialer til skolebiblioteket, så benytter jeg de materialevalgslister, som CFL’s materialeudvalg i forvejen har optimeret, gennemgået og trimmet, så al den uvedkommende eller ikke lødige litteratur er sorteret fra. Det betyder, at indkøbene er tilpasset elevernes læseniveau, deres interesseområder og derved får vi også flere med på "læsevognen". Desuden vil det rent tidsmæssigt slet ikke stå mål med, hvad vi har af tid til at skulle sætte os ind i 200 titler på en liste ift. når materialeudvalget har trimmet den ned til fx 40 titler - så også her på dette område, vil det være en forringelse for børnene at fjerne CFL - udvalget i bøger og rette afstemning af niveau, er essentielt så vi kan sikre bedre læsere og leve op til målet om at få sikre læsere ud af alle børn.
CFL er en fuldstændig uundværlig del af den århusianske folkeskole - derfor skal det bestå.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Malene Lange

Indsendt

17/11/2022 10:50

Sagsnummer

HS4741009

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78