Gå til hovedindhold

Høringssvar

*BEVAR NØRRESTENBRO SKOVBØRNEHAVE*

Mange børnefamilier flytter ud af Aarhus kommune. Det gør de blandt andet, fordi det kan være svært – hvis ikke økonomisk umuligt – at købe lejlighed eller hus og have. Og det har desværre forskellige konsekvenser. Ét af de steder, hvor det desværre har haft og fortsat har store konsekvenser, er på institutionsområdet. Veletablerede og velfungerende børnehaver må lukke eller slå stuer sammen for at overleve, og det er i sig selv trist. Men mere trist er det, at kommunen nu vil spare yderligere et af de fineste tilbud væk, nemlig Skovbørnehaven Nørrestenbro.
I børnehaven Nørrestenbro er strukturen anderledes end i andre børnehaver. Her er de store børnehavebørn nemlig skovbørn. De store børn tager hver dag afsted med bus for at være i naturen. Børnene laver her mad over bål, fisker og klatrer i træer sammen med pædagoger, der brænder for at videregive glæden ved naturen og naturens mange muligheder i en ellers travl og til tider larmende storby. I skoven er der plads – masser af plads – til at børnene kan lege vildt, blive udfordret motorisk og ikke mindst plads til at dvæle og falde i staver uden (by)forstyrrelser. Skovbørnehaven i Nørrestenbro er et frirum, men ikke kun for skovbørnene. Det er også et frirum for de mindre børn, der bliver tilbage i børnehaven. Skovbørnenes fravær midt på dagen betyder nemlig, at de mindre børn er ”store”, og at der er masser af plads både inde og ude. Og når så de store børn kommer hjem hen på eftermiddagen, ja så er der kærlig kaos og gensynsglæde, men også en smule trængt og faste alders-hierarkier. Så skovbørnehaven er en win-win-situation, en gevinst for alle: De store børn bliver udfordret på et tidspunkt i deres børnehavetid, hvor de trænger til nye udfordringer, og de mindre børn får lov til at vokse sig store i ro og mag.
Jeg ved fra mit efterhånden store småbørnsfamilie-netværk, at der er rift om de ”ægte” skovbørnehaver i Aarhus kommune. Jeg har derfor meget svært ved at forstå, at man nu vil fjerne et alternativ til de familier, der ikke får plads der. Nørrestenbro er en yderst veletableret børnehave, og aldrig har jeg mødt så meget varme, omsorg og professionalisme. Jeg begræder stadig, at mine børn ikke skal gå der, og ja, det skal de ikke, fordi vi ønskede hus og have.
Jeg mener, at Aarhus kommune begår en stor fejl, hvis de lukker Nørrestenbro Skovbørnehave. Det er et vigtigt, hvis ikke nødvendigt, at Aarhus prioriterer små naturlige åndehuller som dette.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Stine Hjorth Rasmussen

Indsendt

17/11/2022 12:35

Sagsnummer

HS5433323

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78