Gå til hovedindhold

Høringssvar

Nartursamarbejdet Sølyst

Natursamarbejdet Sølyst er et uundværlig tilbud i Brabrand for skoler, dagtilbud og privat personer.
Det ligger i et område, hvor mange familier med anden etnisk baggrund ikke har samme ressourcer eller naturforståelse, som mange etniske danskere har.
Jeg arbejder i DII Børnesnak som pædagog, og jeg tager på Sølyst med børn hver uge, hvor vi møder engageret personale, der hjælper os med kendskab til dyrene, naturen og dennes cyklus. Det er ufatteligt lærerigt. Mange af de børn jeg arbejder med, får ikke den viden og de oplevelser, hvis Sølyst lukker, hvilket vil være en katastrofe i disse tider, hvor natur og klima netop har brug for at blive belyst specielt i Brabrand med mange familier med anden etnisk baggrund.
Mange børn bliver diagnostiseret med bl.a. ADHD og andet, og for de børn er et natursted som Sølyst en nødvendighed. Her er højt til loftet, og de kan få afløb på helt anden vis end i de traditionelle institutioner. De profiterer så meget af at komme i natursamarbejdet Sølyst. HvisSølyst lukker, bliver det en kæmpe kæmpe mangel for os pædagoger i Brabrand som bruger Sølyst i vores arbejde med børnene også i integrationsøjemed. Jeg tænker flere pædagoger kunne komme til at søge væk fra området, hvis natursamarbejdet lukker, da det er et meget brugt sted i vores arbejde med børnenes trivsel og udvikling.
Det er i kæmpe modstrid med, hvad vi samfundsmæssigt pt er oppe i mod som klimakrise, integrationsproblemer osv at lukke præcis Natursamarbejdet, som ligger tæt på en af landets største ghettoer, hvor børnene har så meget brug for det suveræne sted. Jeg Beder jer af hele mit hjerte om at bevare Natursamarbejdet Sølyst, så jeg og mange andre dygtige pædagoger kan fortsætte vores gode arbejde med børns trivsel og udvikling i et gunstigt udemiljø.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Lotte kåe Skovdal

Indsendt

17/11/2022 22:04

Sagsnummer

HS3660528

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78