Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar Center for Læring

Jeg er læringsvejleder på en skole i Aarhus. Kort sagt vil det være en katastrofe, hvis Center for Læring lukker!

Alt, hvad der læses i dansk på mellemtrinnet og i udskolingen på min skole lånes på CFL - det ankommer i kassevis hver uge. Også til sprogfagene, dansk i indskolingen, historie og naturfagene lånes mange bøger og materialekasser. Vi tror ikke på, at VIA/CFU kan levere den samme mængde til os. CFL har 200.000 materialer bare til Aarhusskolerne (som Aarhusskolerne har betalt for), mens VIA/CFU har 500.000 materialer til hele regionen. Som det er nu, låner Aarhusskolerne primært fra CFL, så det vil give et stort øget pres på VIA/CFU, hvis CFL lukker. Elever/lærere foretrækker fortsat at læse i de fysiske bøger. Vi forudser, at vi virkelig kommer til at mangle undervisningsmaterialer.

CFL støtter, inspirerer og sparrer med alle PLC'er i kommunen. F.eks. har de et arbejdsudvalg, som gennemgår alle de nye bøger/materialer, der udkommer, og ud fra det arbejde udfærdiger de materialevalgslister med anbefalede materialer til alle læringsvejledere, som igen sorterer og vurderer, hvad den enkelte skole skal købe ud fra de reducerede lister. Hvis hver enkelt læringsvejleder på alle skoler skal forholde sig til alt, hvad der udkommer, vil det tage meget lang tid. På den måde kan indkøbene blive meget mindre kvalificerede, fordi de simpelthen ikke har tid til den fordybelse.

CFL har desuden mange gratis tilbud, som vi virkelig vil komme til at savne, hvis det lukker. F.eks. tager konsulenterne ud på skolerne og afholder booktalks, hvor de inspirerer de større elever til læsning. De afholder en mængde gratis kurser for lærere i Aarhus, og så har de "De 32", som bliver flittigt brugt på alle skoler - de kan bookes og komme ud i de enkelte klasser eller til en lærergruppe for at hjælpe og inspirere til det pædagogiske it-arbejde. Alle disse tilbud er med til at højne og puste ekstra liv i undervisningen ude på alle skolerne i Aarhus.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Hanne Fredsted

Indsendt

18/11/2022 09:00

Sagsnummer

HS9758163

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78