Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar Skoletjenesten i Aarhus Billed- og Medieskole og den høje kunstneriske faglighed

Hej jeg hedder Stefan Bakmand Andersen

Jeg skriver her som billedkunstner og underviser i tegning, grafik og værkpraksis.

Jeg er i den overbevisning ud fra min undervisnings erfaring, at de kunstneriske fag er et vigtigt supplement til vores folkeskole, som udvikler elevernes fortælleevne og måder at udtrykke sig på, igennem vidt forskellige medier som tegning, maleri, skulptur, animation, kortfilm, design og kommunikation. De forskellige kreative fag og håndværks traditioner er med til at give de unge mennesker en forståelse af kunst, sociale medier, literatur, film, dokumentarer, sociale medier, teknologi og vores generelle visuelle kultur og de fortællinger vi oplever.

Igennem forløbet med alle disse kreative fag der opbygger børnene en selvtillid og en selvindsigt hvor de finder deres egen stemme som individer. Børnene lærer at at udtrykke sig igennem kreativitet og kommer i kontakt med deres tanker og følelser, som er vigtigt i et barns udvikling. De danner også fællesskaber med andre børn som har samme interesser, og om muligt får de stærke venskaber som styrker deres generelle trivsel og velvære.
Skoletjenesten er derfor en vigtig fødekæde videre i folkeskolen og til andre uddannelser, hvor børnene skaber kompetencer de kan udvikle og bruge hele livet.

Udover det så favner Skoletjenesten bredt ud til mange skoler i Århus, og tilbuddet rækker ud til både de ressourcestærke familier og de knap så ressourcestærke, uanset baggrund og muligheder, hvilket skaber en diversitet blandt eleverne.

Kreativitet og medieforståelse er vigtigt i alle aspekter af vores samfund, hvis vi skal forstå hvordan vores samfund er opbygget, og hvis vi skal udvikle nye ideer til vores måder at leve på og løse samtidens problemer.

En besparelse af dette tilbud vil skære denne fødekæde over, og vil have store trivsels mæssige konsekvenser for 1200 elever årligt. En besparelse som er et meget lille beløb, i forhold til hvad det hvert år giver af glæde og sammenhold til århusianske børn og unge.

Jeg håber med hele mit hjerte at i stadig vil bevare Skoletjenesten og dens høje faglighed.

Med venlig hilsen
Stefan Bakmand Andersen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Stefan Bakmand Andersen

Indsendt

18/11/2022 11:51

Sagsnummer

HS3461190

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78