Gå til hovedindhold

Høringssvar

Besparelser i Den Gamle By vil især ramme sårbare børn og unge

I sparekataloget for Børn og Unge ser Den Gamle By ud til at miste tilskuddet fra Århus Kommune, hvilket vil få alvorlige konsekvenser for de udbudte undervisningsforløb.
Den Gamle Bys undervisningsafdeling tilbyder varierede forløb baseret på dramapædagogik og æstetiske læreprocesser. Denne undervisningsform giver alle børn, og ikke mindst de sårbare, mulighed for en anderledes og konkret undervisning, som de ikke kan få i et klasseværelse. De får mulighed for at overskride egne grænser og vise nye sider af sig selv, hvilket styrker deres trivsel og sociale kompetencer, og øger deres selvværd.

En af de væsentligste konsekvenser ved at fjerne tilskuddet til Den Gamle By er, at det økonomisk bliver svært fortsat at udvikle læringsforløb for børn og unge med særlige behov. Det vil bl.a. gå ud over børn fra familier, der ikke nødvendigvis har økonomi eller socialt overskud til at give børnene en museumsoplevelse.

I Den Gamle By synes vi ikke, det hænger sammen, når Aarhus Byråd siger, at man understøtter ”Den åbne skole”, og nu er i færd med at lukke ned for den. Vi vil derfor appellere til, at man fortsat bakker op om Den Gamle Bys arbejde med at tilbyde forløb, som ikke mindst er til glæde for de sårbare elever.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Tina Houmand Mortensen

Indsendt

18/11/2022 11:55

Sagsnummer

HS8077975

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78