Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar CFL

Høringssvar til forslag om lukning af Center for læring
Risskov Skole låner hvert år ca. 10.000 bøger/materialer fra CFL.. På de 45 almene folkeskoler i Aarhus kommune var udlånet sidste år på 249.752 (data fra cfl). Materialer som på ingen måde kan erstattes af udlån fra VIA. Adgangen til analoge bøger er vigtigere end nogensinde før, da læseforståelsen og sammenhængen fremmes ved læsning på papir, ifølge ny rapport “Aktuel forskning i litterær læsning”. Hele READ programmet, hvor forældrene inkluderes i deres børns læsning, er en vigtig krumtap i børnenes læseudvikling- udviklet af Aarhus kommune. Lad os understøtte det som virker!
Når vi skal købe nye materialer til skolebiblioteket, bruger vi i høj grad de materialevalgslister, som CFL’s materialeudvalg i forvejen har optimeret og trimmet. Det betyder, at indkøbene er tilpasset elevernes læseniveau, og hvad der rører sig hos eleverne. Desuden vil det rent tidsmæssigt ikke stå mål med, hvad vi har af tid til at skulle sætte os ind i 200 titler på en liste ift. når materialeudvalget har trimmet den ned til fx 40 titler.
Læringskonsulenterne på CFL understøtter de 45 aarhusianske skolers læringsvejledere, lærere og elever med gratis kurser lokalt på skolerne, kurser på CFL, formidling af bøger til elever via booktalks, formidling af bøger til fagudvalgene. Læringskonsulenterne har fingeren på pulsen, og de formidler praksisnær undervisning. På VIA kan vi tilsvarende købe undervisning af deres konsulenter for ca. 1.500 kr. pr. time. Den ydelse har kun få skoler råd til fremover . Den praksisnære inspiration til vores undervisning finder vi ikke et alternativ til i Aarhus kommune f.eks. blandt Grøndalvejs konsulenter.
Vi kan slet ikke forestille os et læringsvejlederliv uden CFL - CFL er vores DNA.
Læringsvejledere Hanne Marie Foldberg og Sanne Schjelde Agersnap
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Sanne Schjelde Agersnap

Indsendt

18/11/2022 13:06

Sagsnummer

HS7268908

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78