Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Børn og Unge

Nørrestenbro, Skoven – og syv vilde problemer

I Aarhus Kommune er der identificeret syv vilde problemer, som vi skal arbejde med at løse samlet som kommune. De syv vilde problemer handler bl.a. om rekruttering og kompetence, (mental) sundhed, integration og bæredygtighed.
Skovgruppen i Nørrestenbro foreslås lukket. Alle børn i Nørrestenbro er i skoven det sidste år til halvandet, inden de begynder i skole. Der er allerede mange høringssvar og pressedækning, der peger på alle fordelene ved, at børn og familier i Aarhus C har den mulighed. Fordelene er forskningsmæssigt underbyggede, og så er der alle de fordele, som børn, forældre og personale formulerer hver dag, når de kommer hjem fra skoven efter endnu en god dag.
Jeg bilder mig ikke ind, at en skovbørnehave løser alle udfordringer beskrevet i de syv vilde problemer. Men jeg vil faktisk påstå, at et tilbud som vores, kan være én måde at arbejde med de vilde problemer på. Vi har et dygtigt personale i Nørrestenbro, hvor de pædagogiske kompetencer er høje, vi bidrager til rekruttering og uddannelse af kommende pædagoger (dette efterår har 14 pædagogstuderende været en del af Nørrestenbro, og langt størstedelen af dem har været med i Skoven), vi giver børn mulighed for at være børn i rammer med højt til himlen og langt til (skov)kanten. Vi har mulighed for en varieret børnegruppe, hvor integration og (mental) sundhed er kodeord. Og så oplever vores børn, at det er vigtigt at passe på naturen, de følger årstidernes skiften, er i skoven på naturens præmisser og får indblik i, hvad bæredygtighed kan være. Så måske kalder vilde problemer ikke kun på vilde løsninger og store projekter Måske kalder de også på skov og stærkt pædagogisk arbejde. I må meget gerne besøge os!
Mvh. Karen Reitz, pædagogisk leder i Nørrestenbro
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Karen Reitz

Indsendt

19/11/2022 11:28

Sagsnummer

HS6224066

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78