Gå til hovedindhold

Høringssvar

Besparelser på Filuren-i-skolen rammer også Filurens samarbejdspartnere og deres arbejde i skolen

Som mangeårige samarbejdspartnere med Teaterhuset Filuren er vi i Teater Apropos forundrede over forslaget om besparelser på tiltaget Filuren-I-Skolen.

Siden 2012 har det mindre turnéteater Teater Apropos co-produceret professionelle teaterforestillinger for unge med Teaterhuset Filuren.

Vores metode er klar. Vi ønsker at indsamle så meget viden som overhovedet muligt fra målgruppen, så vi sikrer at vores fortællinger er funderet i virkeligheden. Derfor er vi ofte i dialog med de Aarhusianske skoler og sammen med dem skræddersyer vi forløb, som er udviklende for både elever, lærere og os selv.

Dette arbejde har vi bl.a. dygtiggjort os i fordi vi gennem partnerskabet med Teaterhuset Filuren har fået sparring i processen. Den viden og kompetence der opbygges på Teaterhuset Filuren gennem en målrettet indsats i de Aarhusianske skoler kommer altså også Filurens samarbejdspartnere til gode.

Når vores forestillinger er færdigproduceret og spiller for de Aarhusianske skolebørn, tilbydes en workshop, der kan hjælpe eleverne til at koble scenekunstoplevelsen med kobling af forestillingens aktuelle emne og det at se teater. Igen trækkes der på en solid viden fra arbejdet ude i skolerne, som er med til at give et fagligt løft til de øvrige aktiviteter, og i sidste ende gavner skolebørnene

Teater Apropos spiller altid først på Teaterhuset Filuren for de Aarhusianske skolebørn, og tager herefter forestillingerne på turné i hele landet. I turnéperioden den periode købes vores forestillinger ofte af de aarhusianske skoler, der helst vil have teater ud i eget nærmiljø. I begge spilleperioder har vi et undervisningsmateriale med, der er udviklet af Teaterhuset Filuren og som igen funderes i den viden der indsamles ude i skolerne.

Vores aktiviteter er bare et enkelt eksempel på at beskæringen af de store institutioner ikke kunne får konsekvenser for institutionerne selv. Den viden og faglighed som Teaterhuset Filuren, Katapult, Bora Bora og Aarhus Teater oparbejder er en del af en værdikæde, som kommer de mindre scenekunstinstitutioner til gode. Vi håber at Aarhus Kommune vil tage dette forhold med i overvejelserne angående de omfattende besparelser, der rammer kulturinstitutionerne fra både børne- og ungeområdet og kulturområdet.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Marion Vick

Indsendt

20/11/2022 09:08

Sagsnummer

HS3484918

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78