Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevare ungdomsskole-koordinatorstillingerne - eller det vil gå ud over børnene og de unge!

Når rådmand Thomas Medoms intention er at besparelserne ikke skal ramme ydelserne til de unge, kan det ikke forventes at ungdomsskolekoordinatorstillingerne kan nedlægges som en del af spareplanen, hvor UngiAarhus skal spare 12 mio. kroner på ledelse årligt - uden at det går ud over de unge.

Selv er jeg ansat ved UngiAarhus på ungdomsskoleholdet. Her har jeg ugentligt kontakt til min egen ungdomsskolekoordinator, da personen har stor erfaring og gode inputs, som jeg
i høj grad bruger i mit arbejde med de unge. Det vil altså have direkte indflydelse på de unge, hvis koordinatorstillingen blev nedlagt.

Det er ikke sjældent jeg søger råd og vejledning hos ungdomsskolekoordinatoren - hvor jeg føler mig både hørt og set, da personen tager sig tid og har evnerne til at finde de bedste løsninger for holdets problematikker samt vejlede mig i ungdomsskolens ønsker og mål, fx deltagerbudgetter. Hvis denne stilling blev nedlagt er jeg sikker på der vil mangle en kommunikationsmulighed. Jeg kan godt gå til en leder 'længere oppe', men jeg er stærk betænkelig, da jeg mener lederen vil være for langt væk til at kunne spare med mig om dette konkrete ungdomsskolehold.

Min ungdomsskolekoordinater har fra dag ét været synlig og vist at personen ikke er længere end et kald/mail væk. Personen hjælper til fordelingen arbejdstimerne mellem jeg og mine medtovholdere, samt vejleder og hjælper ift. pædagogik, diagnoser, budget, samarbejdspartnere, osv. Dette er blot nogle af de ting, jeg sparet med vedkommende om, inden for kort tid.

Modsat har jeg slet ikke kendskab til vedkommende, som jeg potentielt skulle gå til, hvis min ungdomsskolekoordinator var syg en dag.

Derfor: SPAR IKKE på kvaliteten af ungdomsskolen, for det vil gå ud over de unge. Spar ikke på koordinatorstillingerne!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Elisa Maria Lund Hviid

Indsendt

21/11/2022 09:08

Sagsnummer

HS3901956

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78