Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar Center For Læring

Bevar Center for læring

Center for læring har skabt et unik netværk mellem skolebibliotekerne (læringscentrene). Gennem dette netværk inspirerer vi og vidensdeler vi. Vi får ny viden om undervisningsmaterialer, vi hører om gode ideer fra de andre skolebiblioteker. Netværket har stor betydning for kvaliteten af skolebiblioteker i Aarhus. Dette netværk vil vi gerne bevare.
Hvad skal der ske med alle de 200.000 materialer, som Center for læring udlåner. Udlånet er steget det sidste år, hvilket også tydeliggør at der er brug for Center for Læring.Tidligere sparede kommunen ved at de enkelte skoler ikke længere fik tildelt så meget til materialeindkøb, da vi kunne benytte samlingen på CFL. Vi har ikke midler på skolerne til selv at købe de fysiske materialer, vi har behov for, når vi vil lave god, kvalificeret undervisning. Det ville også være tåbeligt, at hver enkelt skole skulle købe materialer, der så skulle stå og samle støv, når ikke de var i brug.
Når vi skal købe nye materialer til skolebiblioteket, bruger vi i høj grad de materialevalgslister, som CFL’s materialeudvalg i forvejen har optimeret og trimmet, så al den dårlige eller ikke lødige litteratur er sorteret fra. Det betyder, at indkøbene er tilpasset elevernes læseniveau, og hvad der rører sig hos eleverne. Desuden vil det rent tidsmæssigt ikke stå mål med, hvad vi har af tid til at skulle sætte os ind i 200 titler på en liste ift. når materialeudvalget har trimmet den ned til fx 40 titler.
Alle de gratis inspirationskurser på CFL eller ude på skolerne v. en læringskonsulent fra CFL, vi har deltaget på, og vidensdelt med vores kollegaer, er ligeledes uvurderlige.
Der sker så mange ting inden for skoleverdenen og det litterære univers, og det er fantastisk, at læringskonsulenterne har fingeren så meget på pulsen, at vi altid er opdateret med nyt inden for den verden.
Vi er læringsvejledere på vores skole, og har gennem årene haft et tæt og frugtbart samarbejde med konsulenterne på CFL, og lånt tonsvis af klassesæt analoge bøger til vores danskundervisning. Den ekspertise vi i fællesskab rummer, er helt uvurdelig ift. vores elevers daglige læring og udvikling som (ud)dannede mennesker.

Vi kan slet ikke forestille os et skolebibliotek uden CFL.
PLC - Kragelundskolen
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Eva Øland

Indsendt

21/11/2022 09:29

Sagsnummer

HS8959043

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78