Gå til hovedindhold

Høringssvar

Skansen

Skansen - et fantastisk tilbud ift. at skabe trivsel og robusthed blandt byens store børn.

Skansen kan rigtig meget af det som forskningen i disse år peger på at store børn / unge har brug for ift. at skabe trivsel gennem sociale relationer, give mulighed for at være en del af et fællesskab uden krav om præstation og mulighed for god plads til leg / bevægelse (midt i byen!).

Min datter går i 6. klasse. Tre - fire dage om ugen tager hun og hendes klassekammerater til Skansen efter skole. Nogle dage bager de, udfolder sig med kreative aktiviter eller spiller fodbold. Andre dage snakker de bare, hygger eller laver lektier.
De pædagoger der står bag Skansen, lykkes super godt med at skabe en tryg ramme hvor børnene lærer ved at gøre - sammen med andre. Min datter har sammen med en gruppe af børn i de sidste uger produceret pebernødder og brunkager på egen hånd (inkl. opskrifts læsning og indkøb af ingredienser). De producerer store mængder bagværk med imponerende dedikation. Det skal bruges til en fælles julefest i Skansen i denne uge. De lærer samtidig ting som kan bruges resten af livet: selvstændighed, samarbejde og erfaringer med at producere velsmagende julebag :-)

Jeg synes det er helt forkert at prioritere besparelser på dette område. Når der tales så meget om unges trivsel og om det store pres på psykiatrien, er netop steder som Skansen helt oplagt et sted der styrker børn og unge og skaber forebyggelse.

Her oplever børnene et frirum (hvor de er sammen uden skole / forældre som mellemled) guidet af dygtige pædagoger. Skansen tilbyder et trygt fællesskab, kravfrit ift. præstation og et kreativt rum, hvor børnene kan udfolde sig på kryds og tværs.
3Skansen er også en vigtig ø rent geografisk i en bykerne med relativt få muligheder for børn og unge. Skansen er en styrke i det centrale århus, hvor der er begrænsede tilbud indenfor idrætsfaciliteter og foreningsaktiviteter.

Alt i alt er Skansen noget af det vi som samfund efterlyser til vores børn og unges (ikke mindst efter næsten 3 år med Corona). Jeg håber derfor inderligt at man fra politisk side vil bevare Skansen, i en tid hvor børn og unge har meget brug for positive fællesskaber i deres hverdagsliv.

Med venlig hilsen

Leon Träger (beboer i Midtbyen og far til Astrid Vigga - 12 årig skoleelev og Skansebruger).
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Leon Träger

Indsendt

21/11/2022 10:15

Sagsnummer

HS4364658

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78