Gå til hovedindhold

Høringssvar

Vi skal ikke lukke skoletjenesten på Aarhus Billed- og Medieskole

Vi skal ikke lukke skoletjenesten på Aarhus Billed- og Medieskole. De burde i stedet få stor ros for den indsats de gør for børn og unge i kommunen.

Qua mit job på Aarhus Universitet, hvor jeg arbejder med iværksættere, møder jeg ofte unge mennesker som mangler praktiske kompetencer og mere hands-on erfaring. Netop praktiske erfaringer med at udtrykke sig og kommunikere kunstnerisk med blandt andet digitale medier, er noget af det man får på Aarhus Billed- og Medieskoles skoletjeneste. Det er et virkeligt godt og tiltrængt supplement til de teoretiske og akademiske kompetencer som ellers fylder de fleste steder i uddannelsessystemet.

Mulighederne på Aarhus Billed- og Medieskole via skoletjenesten, giver elever fra alle samfundslag chancen for at arbejde med kunst, digitale medier og teknologi på et højt fagligt niveau. Skoletjenesten har et godt demokratik udgangspunkt med lige adgang for alle. At fjerne den mulighed er en skam og et stort tab for børn og unge i kommunen.

Der er faktisk stor efterspørgsel på skoletjenestens tilbud på Aarhus Billed- og Medieskole. Måske fordi lærerne ved, at elever kan få lov at “sætte noget i værk” og at skabe noget sammen. De workshops som tilbydes på stedet, giver eleverne konkrete muligheder for at arbejde med de “21st century skills”, som ofte peges på som fremtidens kompetencer. Det er blandt andet kreativitet, kommunikative kompetencer, problemløsning, udholdenhed og digitale færdigheder. Og derudover ER skoletjenesten på Aarhus Billed- og Medieskolen noget i sin helt egen ret, nemlig den kunstneriske og kreative ret. Retten til udfolde sig og utrykke sig som barn og ungt menneske.

Vi bør ikke tage et unikt kvalitetstilbud, som ovenikøbet er meget omkostningseffektivt, fra børn og unge i Aarhus Kommune.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Adriana Maria Hansen

Indsendt

21/11/2022 22:20

Sagsnummer

HS0418415

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78