Gå til hovedindhold

Høringssvar

Afskær ikke Aarhus' bybørn fra naturbørnehaven Ajstrup Gl. Skole!

Kære Aarhus byråd

Hver morgen kører jeg på tværs af byen for at aflevere min datter på mødestedet til Ajstrup Gl. Skole. Det gør jeg gladeligt, fordi jeg ønsker at give hende den samme oplevelse som jeg selv havde da jeg var barn. Jeg gik nemlig i Ajstrup.
Jeg er vokset op inde i midtbyen alene med min mor. Vores boligområde havde ikke en grøn park i midten og vores weekender var ikke fyldt af skovture. Alligevel har jeg hele min barndom haft hår der duftede af bål, hest og jord. Jeg har spist bålmad, plantet solsikker, gravet huller i sandkassen til Kina og lavet Candyfloss af spindelvæv fra klatretræerne. Jeg kender hver en hoppegren, gemmested og smutvej i Ajstrups lille paradis. Der var derfor ingen tvivl om at sådan skulle min datter også vokse op.
Så hver dag kører jeg igen på tværs af byen for at hente hende og hver dag har hun jord under neglene og grene i håret, præcis som jeg selv havde. Den dag i dag arbejder jeg selv med den grønne omstilling og jeg er ikke i tvivl om at det skyldes Ajstrups naturopdragelse, hvor mit nære forhold til skov, dyr og tvivlsomt vejr blev skabt.

Både i rollen som barn og forælder i Ajstrup har jeg oplevet det særlige ved at gå i en børnehave der kunne rumme så mange forskellige børns præferencer. Udeområdet består af en kæmpe have med sandkasser, tipier og et hav af frugtbuske. Rundt i kanten af grunden findes vildnæs og urskov. Ajstrup er altså til vildbarnet, fordi grunden er så stor at man kan blive usynlig, men aldrig blive helt væk. Samtidig er indearealet stort, fleksibelt og fyldt med hygge og pusle områder til de mere stille børn. Der er et atelier, værksted, en kæmpe gymnastiksal til akrobatik og teater og en hel skolegård optegnet til regelret trafikleg. Denne naturbørnehave kan derfor hverken sammenlignes med almene børnehaver i byen eller andre skovbørnehaver, da fokusset her ofte ligger på ENTEN inde ELLER ude områderne. I Ajstrup bestemmes fokusset af det enkelte barns behov og interesse.

Jeg taler normalt ikke med så store ord, men at lukke Ajstrup KUN for Aarhus’ bybørn vil ganske enkelt være helt forrykt!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Freja Monney

Indsendt

22/11/2022 00:21

Sagsnummer

HS5669805

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78