Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Børn og Unge

Bevar Nørrestenbro skovbørnehave

Som forælder til to børn i Nørrestenbro - heraf ét, der går i skoven og et i vuggestuen, er jeg både vred, forarget og enormt trist over forslaget om at lukke den elskede skovbørnehave “skoven”. Vi valgte bevidst Nørrestenbro fordi vi ville have vores børn ud i naturen så meget som muligt på trods af, at vi bor og arbejder i byen - og vi anbefaler den til alle. Hvis skoven lukker, må vi desværre revurdere vores boligsituation ift hvad der er bedst for vores børn.
Vores skovdreng er en enormt energisk, fantasifuld og fysisk dreng, der nemt stresses i små rum med megen larm, men som ALTID liver op, så snart han kommer udenfor - ud i naturen. Han har aldrig trives SÅ godt i en institution, som han gør i skoven. Nu er børnehave ikke bare noget “man skal”, men noget man - eller han - rigtig gerne vil. Han er vokset enormt meget mentalt bare på de 4 måneder han har gået i skoven; han ved meget mere om planter og dyr end vi gør og hans lyst til at lære mere er helt uslukkelig. En lyst og selvstændighed, der understøttes på bedste vis af pædagogerne og medhjælpernes enormt høje faglighed. Skoven er således en helt genial, velfungerende og veldrevet institution, med personale der er ekstremt skarpe på at bruge skovens rammer så optimalt som muligt til bl.a. at lære børnene at indgå i et værdifuldt fællesskab, samtidig med at de hver dag giver børnene et enormt lystfuldt nærvær jeg sjældent har set i en institution. Selvom de fleste har været der i rigtig mange år er humøret altid højt og gåpåmodet stort for at komme afsted med bussen og ud i skoven. Personalet og rammerne i skoven danner den mest optimale lege-og læringsplatform man kunne drømme om for sit barn. Vores erfaring er entydigt, at vi står med en dreng med lyst til dagligdagen, fællesskabet, læring og med meget større selvtillid og robusthed til at indtage verden end før skoven. Dét vil vi også have for vores yngste og for alle andre børn.
Det ville være en forfærdelig fejltagelse at lukke en så velfungerende og vellidt institution. Ikke kun fordi alternativet - at skovbørnene kommer til at overfylde institutionen hjemme i Nørrestenbro, hvilket helt sikkert vil påvirke de mindre børnehavebørn negativt og slukke i hvert fald vores barns lyst til at gå i børnehave. Men også fordi skoven ifølge forskningen er forbyggende på så mange områder både indenfor sundhed (fysisk og mentalt), robusthed og motorik. Det er en institution vi skal værne om og være stolte af - ikke spare væk!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Marie Naja Lauritzen Dias

Indsendt

22/11/2022 11:40

Sagsnummer

HS3161997

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78