Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Børn og Unge

Nedlæggelse af Ungdomsskole stilling

Det er kommet til min opmærksomhed, at Ungdomsskole afd. leder Casper Husteds stilling i ungdomsskolen nedlægges. Jeg har i mine 6 år i Rapakademiet/Ungdomsskolen været i meget tæt samarbejde med Casper som min nærmeste leder. Jeg stiller mig HELT uforstående over beslutningen, og at hans funktion nu skal på “andre hænder”, eller at vi undervisere selv står for facilitering af møder, strategier osv. En samlende kraft som Casper er essentiel for det vigtige ungdomsskolearbejde der bliver lavet i Rapakademiet. Den berøringsflade der er med nogle af de udfordrede unge, og med musik som platform, er uvurdérlig. Der indgår også et stort socialt arbejde i funktionen som underviser i Rapakademiet og i det lag, ligger der en masse info om de unge, deres hverdag og hvad de går og laver. Viden som ellers ikke ville blive “opdaget” hvis ikke de unge ugentligt kom på ungdomsskoleholdende. Det formår Casper i høj grad at udnytte ved at samle, udveksle og koordinere på kryds og tværs.

Caspers evne til at rekruttere, fastholde og være en samlende kraft for os undervisere, er i min optik en uundværlig ingrediens i ungdomsskolens virke. At formå at samle et så kompetent underviserkollegie, der indeholder lige dele professionalisme, relationsarbejde, formidlingsevner og kunstnerisk integritet er en opgave han gør til perfektion. Udover at være en meget lyttende, kærende og konstruktiv leder, har Casper formået at få det bedste frem i folk og koordinere de mange vigtige informationer og detaljer, der ligger i undervisernes arbejde i især de belastede områder som f.eks Bispehaven og Gellerup.

En direkte “effekt” af Caspers samlende facon, er bl.a. de 4 årlige “Open mic” arrangementer, hvor unge fra holdene mødes og udveksler musik osv. Nye kammeratskaber opstår på grupperinger, der ellers aldrig ville se hinanden. Fremtidige konfliker/episoder undgås også, ved at folk har set hinanden an og ved hvem hinanden er.

Jeg kan ikke understrege vigtigheden i Caspers rolle som leder, facilitator og samlingspunkt. Personligt ville det for mig være et stort tab af en meget forstående, kærende og udviklende leder, der formår at få det bedste frem i folk. Og sætte undervisere sammen i nye konstellationer, der udvikler og motiverer. Håber inderligt at i vil genoverveje om det er her der skal spares. Det er en meget forkert prioritering, synes jeg.

mvh
Jakob Meyland
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

jakob meyland

Indsendt

22/11/2022 13:06

Sagsnummer

HS6318245

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78