Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Børn og Unge

Børnehuset Blæksprutten i Højbjerg

Vores ældste søn gik tidligere i en større integreret institution i Viby/Højbjerg området, og det fungerede slet ikke. Han var konstant ked af det og lukkede sige inde i sig selv eller reagerede meget voldsomt. Institutionen søgte om ekstra timer specifikt til ham, involverede PPR og talte om udredning for diverse diagnoser.

I 2019 flyttede vi ham til Børnehuset Blæksprutten, efter at vi fik børnehaven anbefalet af et forældrepar, der begge var pædagoger. De havde besøgt samtlige institutioner i området, og Blæksprutten var det eneste sted, som de havde det godt med, at deres datter skulle gå.

Vi kunne hurtigt mærke, at vores søn begyndte at trives, og at Blækspruttens personale kunne rumme ham og give ham den tryghed, som han havde brug for. De fokuserede på de ting, som han var rigtig god til, og hjalp ham de steder han var udfordret. De har ikke haft behov for ekstra timer, PPR eller andet og vores søn er nu netop startet i skole. Skolen nævnte, at de er rigtig glade for at modtage både social og fagligt kompetente børn fra Blæksprutten.

Nu er vores yngste søn startet i Blæksprutten, og vi kan slet ikke forestille os, at han skulle gå i en anden børnehave. Hvis vi havde fået at vide at Blæksprutten måske skulle lukke, da vores ældste søn gik der, så havde vi nok overvejet at flytte fra Højbjerg, for at kunne have råd til at holde ham hjemme indtil han skulle starte i skole.

Blæksprutten kan noget helt særligt især i forhold til børn, der har det lidt svært i større institutioner eller på anden måde falder lidt uden for normen. Man afleverer sit barn i de voksnes trygge og kærlige hænder, og de skaber gode rammer for børnene både socialt og fagligt.

Det er et minimalt beløb, der kan spares ved at lukke Blæksprutten. I vores tilfælde ville det beløb hurtigt være blevet brugt på ekstra timer, PPR og psykologer, hvis ikke vi havde valgt at flytte vores søn til Blæksprutten, og vores søn er helt sikkert ikke det eneste barn, hvor det gør sig gældende.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Stine Bjerrum Sørensen

Indsendt

22/11/2022 15:34

Sagsnummer

HS6323946

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78