Gå til hovedindhold

Høringssvar

LGTBQ+

Jeg er meget bekymret for at man opfører med at tilbyde folkeskoleklasser besøg af unge specialister indenfor LGTBQ+ området. Vi ved at mistrivslen blandt børn og unge er stor seneste undersøgelse fra 2021 viser at næsten fire ud af ti LGBTQ+-elever mistrives i folkeskolen og vi ved også
at den mistrivsel rækker langt ind i voksenlivet. 9.8.2022 VIVE: Ny undersøgelse fra VIVE slår fast, at LGBT+ personer generelt har lavere uddannelsesniveau, lavere beskæftigelse, lavere livstilfredshed, mere ensomhed, dårligere helbred, færre sociale relationer og er mere udsatte for vold og diskrimination end befolkningen generelt. Den viser også, at der er store forskelle inden for LGBT+ gruppen.

Nu vil Århus kommune spare indsatser væk som netop henvender sig til mistrivsel blandt denne gruppe.
I mit barns klasse betød besøg af normstormerne en verden til forskel. De homofobiske vittigheder forstummede, og tonen blev sødere og mere rummelig idet hele taget.
Fremover er der ikke hjælp at hente. DEt er katastrofalt og konsekvenserne er alvorlige.
Hvor er vi når vi sparer på indsatseer som kan forebygge mistrivsel - når vi alle godt ved at det den stigende mistrivsel er alarmerende. Det er uansvarligt!
Dokumentation
https://www.folkeskolen.dk/kon-mobning-paedagogik/ny-undersogelse-lgbt-elever-mistrives-i-folkeskolen/872374
https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/lgbt-personer-oplever-mere-mistrivsel-vold-og-diskrimination-end-befolkningen-generelt?publisherId=5278762&releaseId=13656358
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Mette Larsen

Indsendt

22/11/2022 16:03

Sagsnummer

HS7194155

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78