Gå til hovedindhold

Høringssvar

HØRINGSSVAR: I BURDE HELLERE INVESTERE I FILUREN!

Som Teaterhuset Filurens samarbejdspartner i hovedstaden ser vi med bekymring på den foreslåede nedskæring af ‘Filuren i Skolen’ (Dramacentrum) i Sparekataloget for Børn og Unge. Foruden Filurens målrettede trivselsarbejde i almindelige skoleklasser, såvel som specialklasser, modtageklasser mv, er ‘Filuren I Skolen’ en direkte nerve ind i de Aarhusianske skolebørns tilværelse. Den adgang, Filurens teaterpædagoger får til børnenes hjemmebane, er uvurderlig i arbejdet med at skabe nye tiltag til både pædagogikken og scenekunsten.
Vi på Teater Hund & Co. har gennem de seneste år sammen med Teaterhuset Filuren arbejdet strategisk og databaseret med publikumsudvikling i børnehøjde. En strategi, hvor børn er eksperter i at være børn - og hvor scenekunsten sammen med denne ekspertise kan finde nye og fælles platforme og åbne verden på nye måder. ‘Filuren I Skolen’ er en vigtig spiller i denne nationale vidensindsamling og –deling. Vi har virkelig fået inspiration og viden fra Filurens arbejde, som vi har kunne anvende i vores arbejde. Det vil være et stort tab, hvis Sparekataloget for børn og unge bliver gennemført som foreslået. Ikke kun for Aarhus, men for hele landet.
Vi må betragte de nye generationer som vores vigtigste kapital. Vi tror på, at vi skal leve af deres kreativitet og idérigdom. Ikke at alle skal være beskæftiget i den kreative sektor, men alle de intelligenser og kompetencer, der efterspørges i vores samfund ér fundamentale dele i arbejdet med dramatik og scenekunst. Så lad børn og unge få muligheden for at udvikle disse kompetencer. Det virker kortsigtet at bruge sparekniven på velfungerende udviklingsforløb, som netop fordrer fremtidens behov.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Teater Hund / Kenneth Gall

Indsendt

22/11/2022 17:58

Sagsnummer

HS5527740

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78