Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Børn og Unge

Ej blot til lyst

Jeg tilslutter mig forunderingen over, hvorfor en af Århus store kulturpædagogiske juveler skal spares væk?En af slagsen som bl.a. SFs Cahrlotte Broman-Møller på et vælgermøde op til folketingsvalget roste og trak frem som et eksemplarisk billede på, hvordan man ikke arbejder "tilfældigt heldigt",som elelrs er den måde SFs rådmand i byen for tiden lægger kulturen an for byens yngste beboere!


Begrundelsen for at spare Ej blot til lyst-uddannelsen væk lyder:
"Indsatsen er primært rettet mod dansklærere, og eleverne involveres undervejs. Tilbuddet retter sig primært mod de fagprofessionelle og ikke i så høj grad direkte mod børnene"

Det er en kæmpe misforståelse af to årsager:

1. Tilbuddet retter sig i den grad mod børnene! På Ej blot til lyst, står underviseren nemlig i lære SAMMEN med sine elever. Lærerne har deres elever med på to workshops, og ser derudover en teaterforestilling sammen.
1. Ej blot til lyst vægter forankring. De uddanner dansklærerne til selv at kunne inddrage teatret i danskundervisningen. Det gør de, fordi de ønsker at børn år efter år, vil få gavn af de teaterpædagogiske metoder og kompetencer. Også efter de har "sluppet" lærerne på Ej blot til lyst.

Til juni 2023 vil 215 lærere OG 5.350 børn have deltaget i Ej blot til lyst.
Det er håbet, at mange flere børn OG deres lærere kan få lov til sammen at opleve Ej blot til lyst i fremtiden.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Henrik Sørud

Indsendt

22/11/2022 18:34

Sagsnummer

HS8394723

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78