Gå til hovedindhold

Høringssvar

Lukning af Normstormerne i Aarhus kommune

Der er så meget evidens for at LGBT+ børn og unge mistrives i ekstrem grad, derfor virker det helt absurd at lukke det eneste undervisningstilbud i Aarhus kommune der rent faktisk har til formål at forebygge og mindske diskrimination, mobning og mistrivsel med fokus på netop LGBT+ børn og unge.
Normstormernes undervisning er øvrigt gavnligt for alle elever, da eksklusionsmekanismer baseret på normer kan ramme alle og derfor er det vigtigt at lære alle børn og unge hvordan de passer på hinanden.
Desuden virker det ekstremt modstridende i en tid hvor Aarhus Kommune er i gang med at udarbejde en LGBT+ handlingsplan under overskriften "Plads til Alle" (fordi der netop er lokale undersøgelser der viser LGBT+ personer også mistrives i høj grad lokalt i Aarhus) at foreslå at lukke et af de faktisk velfungerende, og med over 10 års erfaring på området, LGBT+ fokuserede tilbud der er i kommunen. Der bliver talt om vigtigheden af vidensdeling og Normstormerne er netop det - vidensdeling og undervisning i LGBT+ vilkår OG normkritik.
De 300k må kunne findes et andet sted, indenfor et område som ikke stor i flammer på samme måde som LGBT+ området gør og har gjort alt alt for længe.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Rikke Østergaard

Indsendt

22/11/2022 18:42

Sagsnummer

HS5180929

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78