Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar Gl. Ajstrup Skole

Nej til naturbørnehave er lig med nej til trivsel og læren om naturen!

Der lægges netop nu op til, at der skal nedlægges - og i andre tilfælde sammenlægges - flere af byens naturbørnehaver. Dette gør Aarhus Byråd tilsyneladende med åbne øjne, på trods af de utallige undersøgelser der belyser mistrivsel i de yngre generationer, familier der flygter fra den indre bydel til fordel for omkringliggende kommuner og det faktum, at naturbørnehaverne skaber unikke rammer for uerstattelig lærdom og oplevelser i naturen.
Når jeg som forældre hver eneste dag sender mit barn med bussen mod Gl. Ajstrup, er det med smil fra øre til øre. Jeg ved, at mit barn får en helt uvurderlig mulighed for, at erfarer hvordan naturen udvikler sig i takt med årets gang og hver dag er priviligeret med at kunne færdes på et areal der står i skærende kontrast, til de sædvanlig små, slidte og indelukkede legepladser der ellers findes i midtbyen.

Er naturbørnehaverne ikke attraktive nok? Min hypotese er, at folk ikke aner hvad de går glip af eller hvad der definere en naturbørnehave. Det er, efter min bedste overbevisning, de færreste forældre der ville sige nej til, at give deres børn mulighed for, at se årstidernes skiften på tætteste hold, lave snobrød/pandebrød eller popcorn over bålet, tager i gymnastiksalen og dyrke det motoriske, og samtidigt også have muligheden for at være kreativ i atelieret. I min optik lyder det næsten for godt til at være sandt - og det vil Aarhus Byråd nu sætte en stopper for.

Mulighederne er mange og forældrene er klar til gå rigtig langt, for at finde en løsning, men helt ærligt. Her skærer vi decideret i trivslen og velfærden fordi omkostninger - ligesom i rigtig mange andre institutioner i Aarhus kommune - har underskud. Denne logik passer i et Excel-ark, men tager ikke højde for den trivsel man siger nej til.

Bevar Gl. Ajstrup Skole og giv børnene mere natur!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Christian Nørring

Indsendt

22/11/2022 20:41

Sagsnummer

HS2669904

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78