Gå til hovedindhold

Høringssvar

Besvar Skøvbørnehaven Nørrestenbro

Vores datter er skrevet op til at skulle starte i Skovbørnehaven Nørrestenbro i marts 2023, og 'Skoven' er den tungtvejende grund til, at vi netop ønsker dén børnehave til hende. Det er den børnehave, vi har fået allerflest anbefalinger til - både fra andre forældre og pædagoger i vores vennekreds.

Det betyder enormt meget for os som forældre i Aarhus, at vi kan give vores bybarn den gave, vi synes, det er, at være i en naturbørnehave. Det er et stort aktiv for en by som Aarhus at have et diverst børnehavetilbud - og det bliver forringet med lukningen af Skoven. Det er et attraktivt tilbud til familier som os, der gerne både vil blive boende i Aarhus midtby og også give vores datter muligheden for - i hverdagen - at opleve udeliv, plads, luft, skovbund, dyreliv, natur, biodiversitet, fra jord til bord, bålmad, træklatring, bæredygtighed osv.
Og det er også attraktivt, at det er de store børnehavebørn, der kommer i Skoven, mens de yngste starter trygt op i faciliteterne i Nørrestenbro med en roligere legeplads med færre børn - og så kan de glæde sig til, at de selv skal i Skoven, når de bliver lidt ældre. Lige præcis dén kombination er vigtig for os - og den har Nørrestenbro.

Med forskningen i rykken er vi også overbeviste om, at være i naturen har en positiv betydning både fysisk og mentalt, på kreativitet og leg og på børnenes robusthed og skoleparathed. Og med de uhyggeligt mange unge, der rammes af angst og stress og mistrivsel i det hele taget, har vi bl.a. brug for tilbud som Skovbørnehaven Nørrestenbro. Vi vil gerne give vores datter de bedste forudsætninger for mødet med det præstationssamfund og den nulfejlskultur, der rammer hende, når hun bliver ældre.

Et argument i sparekataloget er, at der er lav efterspørgsel på skovbørnehaverne. Men de lave indskrivningstal er et problem i alle midtbyens børnehaver. Så, at der skulle være lavere efterspørgsel specifikt på Nørrestenbros skovbørnehave, virker usansynligt. For vores vekommende, og som I kan se på alle de tidligere/nuværende/kommende forældre til børn i Nørrestenbro, der deler høringssvar, deltager i demonstration og i den grad bakker op om Skoven, så er det faktisk det modsatte, der er på spil:

Vi vælger Nørrestenbro TIL på grund af Skoven. Tag den ikke fra os!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Liv Kappel

Indsendt

22/11/2022 22:14

Sagsnummer

HS4279860

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78