Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Børn og Unge

Bevar De32 eller risikér at blive sat 10 år tilbage på IT i folkeskolerne

At lukke De32 ville være en skandale.

Lige nu har vi et konsulentkorps i Aarhus Kommune, bestående af 49 konsulenter der har den tættest muligt tilknytning til skolerne i kommunen - de er nemlig ansat på dem. Det er ikke konsulenter der kommer med en agenda om at sælge et produkt, eller som ikke har været i berøring med folkeskolens dagligdag i 10 år. Det er dygtige, kompetence og engagerede lærere der brænder for at udbrede den pædagogiske IT, på den bedst mulige måde på skolerne.

De32 muliggør kompetent kompetenceudvikling på samtlige skoler i kommunen, for elever, lærere og ledelse. Desuden er netværket omkring De32 instrumentalt for at få implementeret og løse problemer med IT-løsninger på skolerne.

Hvis De32 bliver lukket, vil der opstå et stort gab mellem skolerne i kommunen, da der er forskel på hvilke kompetencer der er på de forskellige skoler. Med De32, er det muligt at booke de komptencer man mangler, uden at man skal punge ud for en dyr konsulent.

Hvis der skal spares på De32, håber jeg ikke at det bliver lukket, men i stedet skåret ned til et mindre korps, der minder om det der var før alle skoler i Aarhus fik en 32'er. Hvis det sker, ville det give mening hvis de skoler der ikke har en 32'er, får en De32-ambassadør, der kan deltage i de vidensdelingsnetværk vi har nu (Google Chat). På den måde, kan man sikre at alle skoler får besked om nye tiltag, ændringer, opmærksomhedspunkter i ugebreve og hurtig support og hjælp.

Jonas Raakjær Mølgaard
Lærer, Tilst skole og stolt 32'er
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jonas Raakjær Mølgaard

Indsendt

23/11/2022 10:00

Sagsnummer

HS1109410

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78