Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Børn og Unge

Vores fælles fremtid

Jeg synes, at det er HELT FORKERT at skære i budgettet for vores fælles fremtid - vores børn og unge mennesker som skal vokse op som hele mennesker og føre vores samfund videre. Helt generelt får jeg lyst til at spørge, om I virkelig ser det som en besparelse på den lange bane? Så mange børn og familier (og skoler og lærere) rammes på trivsel og udviklingsmuligheder og hvem er det til gavn for? Er det virkelig sådan en fremtid vi ønsker at skabe - børn som vokser op med "Din trivsel er ikke vigtig nok til, at vi kan finde penge til at hjælpe dig og dine skolekammerater". Hvilke mennesker vokser de op til at blive? - nok ikke dem der i fremtiden sætter alt ind samfundsmæssigt på at finde midler til at betale for trivsel i alderdommen for dem, som sparede på trivslen i deres barndom...

Selvom det er pålagt "oppefra" at der skal spares, må der laves et modtryk, for det vil give så mange andre og på alle måder dyrere omkostninger både menneskeligt og økonomisk at effektuere så store besparelser på et område, der i forvejen er under stort pres og burde få tilført midler stedet. Det ses allerede nu i psykiatrien, aldrig har der været større mistrivsel blandt børn og unge. Hvad med at forebygge og skabe nogle ordentlige rammer, så børnene i stedet kommer til at trives, så denne brandslukning kan undgås, og ikke alle der mistrives sendes på venteliste til udredning i psykiatrien. Det er en væsentlig bedre investering. Det er ikke børnene, der er syge - det er rammerne de bydes!

Det giver god mening at tage et ekstra tjek på processer og arbejdsgange som kan optimeres ved at gentænke behov og på den måde have ressourcerne i spil på den måde det giver mening og ikke blot fordi det er sådan det plejer at være, men at spare på så mange steder, som giver vores børn og unge mulighed for en bredere dannelse og større trivsel – natur-tilbud, kultur/musik/teater og nærværende engagerede voksne på institutioner/skoler med adgang til inspiration og andre læringsforløb bl.a. via CFL) er en fattig og nedslående fremtidsudsigt i mine øjne.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Tanja Elkjær Kristiansen

Indsendt

23/11/2022 16:05

Sagsnummer

HS2938958

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78