Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Børn og Unge

Besparelser på skoleområdet - en dansklærers betragtninger

Ifølge tal fra 2020 (Kend Din Kommune) er udgifterne for Aarhus kommune på 80.682 kr. pr. skoleelev, mens den kommunale gennemsnitsudgift ligger på 87.639 kr.
Det mærkes.

Derfor er det sørgeligt at man vil spare yderligere på området ved bl.a at opsige samarbejdet med vigtige kulturinstitutioner i Aarhus. De gratis undervisningstilbud for børn og lærere opvejer delvist den dårlige økonomi, som vi oplever i hverdagen og støtter forbilledligt op om skolernes arbejde med elevernes læring og udvikling.

Som lærer har jeg fornylig fået inspiration til min 3. klasse på lærerkurset på Aarhus teater i forbindelse med "Et juleeventyr". Da der sjældent er råd til efteruddannelse kan sådan en eftermiddag give et tiltrængt input til undervisningen.
Men ikke mindst børnenes besøg på kulturinstitutionerne er vigtigt både fagligt og trivselsmæssigt - og gør det mere sandsynligt, at barnet bliver kulturbruger som voksen.
I min seminarietid hed det "At åbne barnet for verden og at åbne verden for barnet". Dét vil vi rigtig gerne - og gerne have et samarbejde omkring.

Jeg håber man vil gentænke besparelserne på skoleområdet i det hele taget, og jeg foreslår at man ser gennemsnitsudgifterne på andre kommunale områder grundigt efter i sømmene, hvis der skal spares.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Vibeke Bak Hansen

Indsendt

23/11/2022 17:04

Sagsnummer

HS0603185

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78