Gå til hovedindhold

Høringssvar

Sparekatalog for Børn og Unge

Vedr.: ALT, Filuren, Opgang 2 og Århus billed- og medieskole

Luk ikke kulturen i Århus
Det er også en lukning af den åbne skole.

Ej blot til lyst - AT-Læring: Vi har i mange år benyttet Århus teaters tilbud både lærerkurser, teaterværksted samt skriveværkstedet.
Vi er blevet mødt af professionelle og meget kompetente undervisere. Tilrettelæggelsen af øvelser fungerer optimalt. På Risskov Skole har vi gennem flere år brugt lærerkurserne i forbindelse familieforestillingerne. Det er inspirerende og giver mulighed for at arbejde med forestillingen, inden vi ser den. Eleverne oplever at få et ejerskab til den. Derudover er øvelserne også meget anvendelige i den daglige undervisning. Det åbner litteraturen på en ny måde. Undersøgelser viser, at de æstetiske læreprocesser løfter både elever og lærere og her har AT-læring formået at løfte lærernes praksis og elevernes viden og færdigheder.

Filuren i Skolen: Som flittig bruger af Filuren i skolen har vi de sidste booket mange forløb hos Filuren og har altid oplevet et professionelt samarbejde med dem. Hver gang har eleverne haft et stort udbytte af at arbejde med dramapædagogerne fra Filuren. De tilbyder noget unikt, når de kommer på skolen i undervisningen. De skriver “Alt i alt giver Teaterhuset Filuren dig mulighed for at løfte scenekunsten og teaterpædagogikkens særlige faglighed helt ind i årsplaner, hverdagens klasserum og skolens fag og virke”. De gør, hvad de skriver. Eleverne bruger kroppen i alle opgaver. De arbejder både med det faglige og med klassetrivslen. Det virker.

Opgang 2: Vi har set flere af Opgang 2’s forestillinger, og hver gang har eleverne fra udskolingen fået stof til eftertanke. Forestillingerne berører emner og tematikker, som er så tæt på deres liv og virkelighed. Opgang 2 har fingeren på pulsen. Det er en virkelighed vores elever i udskolingen kender. Her er den rykket op på en scene og spiller for øjnene af dem.


Århus Billed- og Medieskole: Skolen tilbyder forløb i animation, kortfilm og kreativ skrivning. Det er forløb, som ikke kan løftes til sammen niveau ude på skolerne. Eleverne møder på Århus Billed- og Medieskole fagfolk, som har en dybdegående viden og det emne, de underviser i. Det er en unik mulighed for os at arbejde flere sammenhængende dage med et emne. Både elever og lærere er klædt på til at gå videre i arbejdet hjemme.

Generelt får eleverne nogle færdigheder gennem ATL, Filuren, Opgang 2, Århus billed- og medieskole, som de kan bringe videre med sig i div. fag. Så vores bøn er “Luk ikke den åbne skole, men bevar den”, og lad eleverne vokse i mødet med kunsten og kulturen, som Århus forhåbentligt bliver ved med at være rig på. Vi har mange elever, hvor det vi laver på skolen, er deres eneste berøringsflade med kunsten og kulturscenen i Århus. Giv den en chance for lighed.

Med venlig hilsen
Hanne Marie Foldberg og Sanne Schjelde Agersnap
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Hanne Marie Foldberg

Indsendt

23/11/2022 19:25

Sagsnummer

HS3730074

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78