Gå til hovedindhold

Høringssvar

Skoletjenesten i Aarhus Billed- og Medieskole

Filmproduktion er tværfaglighed. Et effektivt filmhold stiller store gensidige krav til ansvar og tillid. Eleverne på Aarhus Billed- og Medieskoles kortfilmhold lærer at nedfælde en vision skriftligt i form af et filmmanuskript. Heri bevidstgøres de i visionens mål, fokus, dramatisk struktur og plot.

Dernæst skal de planlægge virkeliggørelsen ved at finde egnede steder de kan optage, nødvendige rekvisitter, og må hele tiden finde kompromisser der ikke går ud over visionens præmis. Det er skarp ledelsestræning, hvor instruktører lærer, at deres ledelse ikke er at “bosse”, men at tage ansvar for deres hold; instruktørerne formidler visionen til hele holdet.

Det er teknik, hvor fotografen skal holde rede i optagelser, føre tilsyn med om billede og lyd lever op til visionen. Det er selvdisciplin fordi eleverne kun har halvanden time til at optage et manuskript der indeholder deres egne investerede følelser. Der er eksponeret blottelse når de som skuespillere skal blotlægge smerte og tragedie i deres optræden foran kameraet hvor hele holdet ser på. Det er redigeringsansvar når kortfilmens mange optagelser skal klippes sammen og intet må mangle for at kunne fortælle visionens historie. Og det er glæden ved at have fuldført alt dette på kun tre dage á fire timer, og fortryllelsen ved at erfare, at de rent faktisk kan frembringe et VÆRK.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Simon Falkentorp

Indsendt

23/11/2022 20:46

Sagsnummer

HS2249479

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78