Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar Naturbørnehaven Ajstrup Gl. Skole som den er - en børnehave i verdensklasse

Det er med forundring, jeg læser om kommunens forslag om at lukke ned for optaget af Aarhus-børn til Naturbørnehaven Ajstrup Gl. Skole. Jeg har tidligere haft en søn i børnehaven, og selvom vi bor i nærområdet (Malling), har det været fantastisk gavnligt med børn fra Aarhus Centrum. Ikke mindst af hensyn til netop bysbørnene, der ellers ikke har en dagligdag med natur og dyr og friluftsliv, men læren går begge veje, og min søn har haft stor glæde og gavn af venskaber på tværs af bydele. Venskaber, der er skabt hen over bålgryden, i trætoppene og mellem bærbuske og krat.

Grundlæggende mener jeg, at det er et forfejlet sted at finde sparekniven frem. Naturbørnehaven Ajstrup Gl. Skole er ikke bare en børnehave. Det er en i verdensklasse velfungerende pædagogisk institution, som Aarhus Kommune burde værne om og bryste sig ved i stedet for at spare på. Det er en børnehave, der i årevis har tiltrukket sig positiv opmærksomhed lokalt, regionalt såvel som internationalt, og det er en institution, man som forælder har været stolt af, har fortalt vidt og bredt om, har fremhævet, og har haft lyst til at kæmpe for.

Naturbørnehaven Ajstrup Gl. Skole er – i min optik – intet mindre end et pragteksemplar på en kommunal børnehave. En unik institution, som ikke er vokset ud af sprængte kommunalbudgetter eller bureaukrati, men af de ildsjæle, der dag efter dag gør børnehaven til et fantastisk sted at være for byens og lokalområdets børn. Et sted, man som forælder har fremhævet, når medierne ellers har fokus på dysfunktionelle institutioner rundt omkring i landet. Tænk sig, at det kan lade sig gøre. Et eksempel på en kommunal institution der virkelig virker og fungerer ubeskriveligt godt.

Ajstrup Gl. Skole er uden tvivl den bedste og mest velfungerende institution, jeg endnu har oplevet, og det har været et fantastisk sted for min drengs barndom – et sted, han stadig i dag har lyst til at besøge og savner og med pædagoger, han stadig kalder nogle af sine bedste venner. Pædagoger, der i øvrigt alle burde have medaljer for deres arbejde med at skabe rammer for ens børn, man ellers kun havde turde drømme om. Det er ikke et sted, der skal spares på. Og jeg håber, at kommunen som det mindste tager sig den tid og gør sig den ulejlighed at besøge dette fantastiske sted, inden man overvejer yderligere sparetiltag.

Aarhus-børn har også behov for at komme ud og opleve, hvor stor og positiv indflydelse en naturbørnehave kan have på børnelivet. Til gavn for børnene selv og for de lokale børn, som nyder stor gavn af venskaber på tværs.
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Jesper Bruun

Indsendt

23/11/2022 20:53

Sagsnummer

HS4122536

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78