Gå til hovedindhold

Høringssvar

Bevar Nørrestenbros skovbørnehave

Vi har aktivt valgt Nørrestenbro til begge vores børn for at få plads i skovbørnehaven.

Vi ved fra forskning at børn i en skovbørnehave bliver bedre motorisk udviklet, får forbedret koncentration, samt at de bliver mere robuste til skolestart. Skovbørnehaven danner en fantastisk ramme for børns trivsel, udvikling, læring og dannelse. I en tid med stor mistrivsel blandt børn og unge bør man i højere grad etablere flere skovbørnehaver!

Det undrer at kommunen netop har købt Kernehuset i Lisbjerg i 2022, hvor skovbørnehaven holder til, for dernæst at afvikle skovbørnehaven? Derved mister Aarhus Kommune den investering, som er foretaget og et fantastisk dagtilbud i midtbyen.

Derudover er der et langt lavere sygefravær i skovbørnehaven både blandt personalet og børnene, hvilket må være en klar samfundsøkonomisk gevinst, da vi som forældre således ikke skal blive hjemme pga. syge børn.

Ved at nedlægge skovbørnehaven nedprioriterer man institutionsmangfoldigheden i midtbyen og den pædagogiske kvalitet. Man udfaser institutionsdiversiteten med den kvalitet og udviklingspotentiale, der er forbundet med, at alt ikke foregår på samme måde eller efter samme tankegang.
Vi er rigtig glade for at der eksisterer dette tilbud i midtbyen, så vores bybørn kan få jord under neglene og udvikle sig i naturen.

Nørrestenbro har ofte besøg af studerende – også internationale studerende – fordi det er så unik en tilgang til børn at give dem mulighed for at være i naturen og få fingrene i jorden. Yderligere rummer skoven børn der bøvler/har udfordringer, hvor man således kan undgå dyrere alternative specialtilbud.

Så kære politikere jeg vil på det kraftigste appellere til at I tænker jer om. BEVAR den velfungerende skovbørnehave i Nørrestenbro!
Download høringssvar som pdf

Afsender

Navn

Ida

Indsendt

23/11/2022 20:59

Sagsnummer

HS5847768

Informationer

Startdato
Svarfrist
Type
Indkaldelse af ideer og forslag
Område
Hele kommunen
Hørings-id

H522

Kontakt

Nicolas Madsen

 Mail: nicmad@aarhus.dk 

Telefonnummer: 25 62 28 78